Дълъг залив

Дълъг залив

Плажът в Лонг Бей е един от най-популярните в източната част на Антигуа, а също и един от най-оживените, с достатъчно съоръжения, добри условия за водни спортове и гмуркане с шнорхел.

Антигуа - 10 най-евтини хотела на booking.com

Лонг Бей е частично заобиколен от курорти, но като единствен плаж в тази част на острова е лесно достъпен и за широката публика.

Плувни и плажни съоръжения

На плажа Лонг Бей очаквайте фин бял пясък и постепенно навлизане в предимно спокойното море. С дължина от 250 метра Лонг Бей е един от средно дългите плажове на Антигуа и е един от най-пренаселените плажове на острова поради големия брой посетители.

Източната част е отворена за обществеността без ограничения, където можете да наемете комплект шезлонги и чадър за около 20 щ.д., както и да използвате няколко малки импровизирани щанда за закуски и сувенири. Можете също така да наемете каяк или да платите за разходка с лодка по Лонг Бей.

Западната част на плажа е отделена за хотелския комплекс. Въпреки че по закон всеки има достъп до нея, услугите, предоставяни на плажа, са ограничени само за гостите на хотела.

Гмуркане с шнорхел в Лонг Бей

Плажът се смята за един от най-добрите за гмуркане с шнорхел в Антигуа, особено в най-западния му край, където пясъчното дъно преминава в назъбени рифове.

Подводният живот тук е богат и лесно достъпен от плажа, но Galleon Beach или Deep Bay са още по-добри места за изследване на света под повърхността.

Настаняване на плажа

Настаняването в Лонг Бей е съсредоточено само в два от най-луксозните курорти, които са сред най-известните в Антигуа:

Животът в Лонг Бей е подходящ за тези, които харесват удобството на курортите, спокойствието на по-усамотените райони, но и богатите услуги на плажа.

Транспорт до Лонг Бей

Единственият начин да стигнете до плажа е с кола. Необходимо е да се премине през цялото село Виликис и да се продължи по асфалтовия път практически до края. В идеалния случай следвайте табелите за плажния клуб "Ананас", които ще ви отведат практически до самия плаж, където има малък безплатен паркинг.

Резервирайте автомобил на летище Антигуа

Ако стане пренаселено, не е проблем да спрете навсякъде по пътя.

Няма автобус до Лонг Бей; линия 33 свършва на около 2,5 км от плажа. Така че можете да използвате само таксита и споделени таксита, които струват повече от цената на еднодневен наем на кола от Сейнт Джонс.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.