Традиционна храна в Антигуа и Барбуда

Антигуа и Барбуда

Местна кухня

В Антигуа се предлага храна с международен стандарт, особено суши, морски дарове, овнешко или козе месо, но пържените ястия също са много популярни. Можете да се храните в ресторанти или да си организирате частна вечеря на плажа (на Jolly Beach дори самият главен готвач прави обиколки).

Опитайте всичко, местните съставки като месо, зеленчуци и плодове са пресни. Месните специалитети включват козе месо или гарнитура от гъби.

Как да се храним като местни

Купувайте съставки на пазарите и гответе сами или отидете на местни места (ресторант Хосе, Alibaba - здравословна храна).

Бистро "Али баба" (кръстено на легенда от арабската литература - приключенската история за Алибаба и четиридесетте разбойници), намиращо се на Old Parham Road, е популярно място както за туристите, така и за местните жители. На масата се сервират ястия от Близкия изток и международната кухня под формата на вкусна, здравословна храна и големи порции. Например паста с пилешко месо и кока-кола излиза 24 xcd + 10% за обслужване.

След доброто хранене можете да се отпуснете с наргиле, което ще приготвят и донесат на масата с резервни дръжки. Можете да избирате измежду няколко вида плодови тютюни. Препоръчваме ви праскова, която ухае приятно и създава приятна атмосфера.

Обичайни цени в ресторанта

Цените варират в зависимост от мястото, в което сте отседнали, и от сезона. За закуска ще заплатите минимум 10 щ.д., но сумата може да достигне и 20 щ.д. Обядите варират между 20 и 100 usd, подобно е положението и с вечерите. Отново всичко зависи от вашите преговори и комуникация.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.