Майорка накратко

Cala Gat

Майорка се намира в югоизточната част на испанското крайбрежие и е най-големият от Балеарските острови, които включват още Ибиса, Менорка и Форментера. Не напразно този най-голям испански остров е наричан "перлата на Испания".

Макар че за много хора Майорка се свързва неразривно с чистото синьо море и безбройните красиви плажове, тя може да предложи много повече. През зимата целият остров е обгърнат от опияняващия аромат и дребните цветове на бадемовите и портокаловите дървета, а през пролетта можете да се насладите на все още полупразните пътища за колоездене или да уловите първите лъчи на голф игрищата.

От друга страна, есента е периодът от годината, когато се събират бадемите, маслините и гроздето, и в тази чест ще откриете безброй празненства из целия остров, с местни продукти, испански носии и типична музика. Накратко, Майорка има какво да предложи през цялата година.

Остров Майорка е с площ от 3648 кв. км, с дължина около 110 км и ширина между 60 и 90 км. Самият размер на острова означава, че можете да се забавлявате за всякакъв период от време. Историческите паметници и природните забележителности ще зарадват любителите на опознаването, а стотиците плажове - любителите на класическата почивка с плуване.

Получете повече съвети за посещение Майорка

Независимо дали посещавате Майорка за първи път, или многократно, разгледайте нашите полезни съвети и препоръки: