Карта и география на Антигуа и Барбуда

Антигуа и Барбуда

Искате ли да разберете къде се намира Антигуа и Барбуда на картата и къде е разположена, преди да пътувате? Как изглежда пътната карта на Антигуа или къде да намерите курорти и други интересни места за разглеждане? Разгледайте картите на островите Антигуа и Барбуда, които сме подготвили за вас.

Най-добрите хотели на плажа - Антигуа

Местоположение на Антигуа и Барбуда

Антигуа и Барбуда е архипелаг, разположен в северната част на Карибско море и е част от Подветрените острови. Страната се състои от 3 основни острова.

Островът се намира на около 80 км северно от Гваделупа и на 65 км източно от Сейнт Китс.

Карти на туристическите забележителности

Къде можете да намерите най-добрите плажове на Антигуа или интересни забележителности? Просто разгледайте нашата карта на най-добрите туристически обекти:

Ако планирате пешеходен туризъм или колоездене, онлайн картите на туристическите маршрути ще ви бъдат полезни, а разбира се, не липсват и карти на местата за настаняване и хотелите:

Онлайн карта - Антигуа и Барбуда

География

Антигуа и Барбуда се намира в Малките Антили и се състои от три острова, най-големият от които е Антигуа. По-далеч на север, на около 50 км, се намира Барбуда, а на запад - необитаемият остров Редонда. Бреговата линия на Антигуа е съставена от голям брой заливи и заливчета, които образуват изключително красиви плажове с бял пясък.

  • Остров Антигуа - 281 кв. км, 96 000 жители
  • Остров Барбуда - 161 км2, 1 700 жители
  • Остров Редонда - 0,8 км2, необитаем

Като цяло островът представлява предимно вълнообразни фотогенични хълмове, с изключение на северната и североизточната част, които са равнинни. Югозападната част на острова е най-хълмиста.

Най-високият връх е връх Боги ( 402 м над морското равнище).

Барбуда е плосък с най-висока точка на 45 м над морското равнище, с коралов произход, с красив розов пясък (през есента). Остров Барбуда е истински рай за пътешествениците, които предпочитат спокойствието и релаксацията, също и за орнитолозите, които ще бъдат възхитени от ендемитите в обширната лагуна Кодрингтън.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.