Deep Bay

Дълбок залив

Сравнително широк, но защитен залив със спокойни води, красив плаж, чудесни условия за гмуркане с шнорхел и историческа крепост. Това е заливът Дийп, едно от най-добрите места за плуване на Антигуа.

Резервирайте настаняване в Антигуа на booking.com

Докато южната част на плажа е по-оживена заради съседния хотелски комплекс, северната част е изключително тиха, а освен това има много сянка от зрелите дървета.

Плувни и плажни съоръжения

Заливът Дийп Бей посреща туристите с кристално чиста вода и постепенно навлизане в морето. Повърхността на плажа се състои от фин бял пясък, който може да се превърне в камъчета по ръба на брега и водата.

Водата е много спокойна заради залива, което прави плуването безопасно.

По-голямата част от плажа е напълно без съоръжения, само в най-южния край ще откриете скъп бар и шезлонги за гостите на хотела. Предимство са зрелите дървета и храсти точно на плажа, които осигуряват естествена сянка.

Гмуркане с шнорхел в залива Дип

Заливът е едно от най-добрите места за гмуркане с шнорхел на целия остров Антигуа, като на юг от него се намира единствено плажът Галеон, където освен богатия подводен живот, челно място може да заеме и останките от потънал кораб.

Най-богатият подводен живот със сигурност е в северната част на залива Дийп Бей покрай скалистите рифове.

Настаняване на плажа

Заливът Дийп Бей се намира в по-отдалечената западна част на острова и тук няма хотели, освен луксозния курорт Royalton Antigua *****. Най-близките други места за настаняване се намират в главния град Сейнт Джонс.

Транспорт до Дийп Бей

До плажа не може да се стигне, освен с кола или такси. Южната му част е заета от голям хотелски комплекс, през който може да се стигне до плажа пеша, но не и с кола.

Резервирайте кола на летище Антигуа

За предпочитане е да отидете с кола до северния край на плажа, където има безплатен импровизиран паркинг, който никога не е пълен. Оттам просто пресечете малкия нов пешеходен мост и вървете около 70 метра по пътека през гората.

С автомобил винаги ще се движите на запад през Сейнт Джонс. На първото кръгово кръстовище извън града завийте надясно и продължете стабилно по асфалта, докато стигнете до входа на курорта Роялтън. Тук трябва да продължите направо по чакълестия път и на кръстовището за "Trafalgar Apartments" завийте наляво, за да продължите по неасфалтирания път. На места той е много утъпкан, затова препоръчваме минимална скорост, но с внимание е проходим дори за най-малките автомобили.

Поход до Форт Барингтън

Между паркинга и плажа, на малко възвишение се издига старият форт Барингтън, датиращ от 1779 г. Всъщност това е единственият форт на Антигуа, който някога е бил свидетел на истински военни действия, когато адмирал Барингтън отблъсква френска атака в края на XVIII в.

До форта водят няколко стръмни, но кратки пътеки, руините са достъпни безплатно по всяко време и предлагат красива гледка към морето и товарното пристанище в Сейнт Джонс.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.