Интернет и гнезда в Антигуа и Барбуда

Антигуа и Барбуда

Ще имате ли нужда от адаптер за електрически контакти, когато пътувате до Антигуа и Барбуда? Каква е наличността на интернет и wi-fi мрежи?

Електричество и контакти

Местната електрическа мрежа работи с напрежение 230 V и честота 60 Hz - стойности, с които преобладаващата част от обичайно използваните уреди в Европа могат да работят без затруднения.

Контактите и щепселите в Антигуа и Барбуда са от тип А и В . Съответните типове се използват основно в Северна и Централна Америка, Китай или Япония. Затова пътуващите от други страни ще се нуждаят от адаптер.

  • Гнезда от тип А и В.
  • Напрежение: 230 V
  • Честота: 60 Hz

Интернет

Безплатен wi-fi е наличен във всички хотели, курорти и по-голямата част от частните оператори на къщи за гости и апартаменти го предлагат.

На обществени места безплатен wi-fi се предлага в ресторанти или заведения за бързо хранене.

Предплатени SIM карти за данни се предлагат от карибския мобилен оператор Digicel, който за съжаление няма клон на летището. Трябва обаче да се регистрирате на уебсайта на Digicel и след това да закупите предплатен пакет.

Най-евтиният 3-дневен пакет с 3 GB данни излиза 10 xcd, а 7-дневен пакет със 7,5 GB струва 45 xcd.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.