Къде да отседнете в Антигуа и Барбуда

Антигуа и Барбуда

Настаняването ще бъде най-голямото перо в бюджета ви, когато пътувате до Антигуа и Барбуда. Кои са най-евтините места за настаняване? И къде са най-добрите? Прочетете в тази глава.

Къде да отседнете в Антигуа

Антигуа ще ви предложи много луксозни курорти от затворен тип, които не трябва да напускате за времето на почивката си, както и частни къщи за гости или апартаменти, в които местните жители отдават под наем стая или целия имот.

Препоръчваме ви да проверите наличните оферти и особено цените, преди да закупите билета си:

  • Вижте местата за настаняване в Антигуа - booking.com
  • Преглед на местата за настаняване в Антигуа - agoda.com

Ако се отправяте към Антигуа в разгара на сезона, между декември и март, резервирайте доста по-рано, дори 6 месеца или повече! Офертите намаляват бързо, а цените се повишават значително с наближаването на датата на пътуването.

Плажове с най-добрите курорти

Предпочитате да отседнете в уединението на луксозни курорти? Изберете измежду тези места:

Jolly Harbour

Един от най-известните курорти на Карибите ще ви предложи хотели и вили за настаняване в рамките на ограден комплекс. Красивите плажове се допълват от яхтено пристанище за луксозни яхти или голям супермаркет.

Dickenson Bay

Известният плаж в северната част на Антигуа е един от най-оживените и най-добре оборудвани на острова. Дикенсън Бей е също така близо както до летището, така и до пристанището в Сейнт Джонс, така че може да се похвали с най-добрата достъпност от всички плажове.

Long Bay

В източната част на острова се намира по-малък, оживен плаж с множество магазини и широк спектър от водни дейности, а трите по-големи хотелски курорта изпълват околността. Заливът Лонг Бей е идеален за активна почивка, съчетана с релаксираща почивка на плажа.

По-евтини курорти

Терминът "бюджетен курорт" е доста подвеждащ в случая с Антигуа, но все пак на острова има няколко места, където по-малките хотели и къщи за гости преобладават над скъпите курорти.

Инглиш Харбър/Фалмут

Един от най-красивите райони на Антигуа е популярен както сред туристите, така и сред собствениците на луксозни яхти. Инглиш Харбър е чудесно място за по-активна почивка, в което можете да изследвате острова, да плувате и да се гмуркате с шнорхел.

Old Road и Urlings

Спокойните градчета по югозападното крайбрежие са чудесно място за по-евтино настаняване в апартаменти и по-малки курорти. По този участък от крайбрежието ще намерите няколко по-малки, красиви плажа - по един за всеки ден от едноседмичния ви престой.

Главният град Сейнт Джонс

Останете в главния град, ако нямате кола под наем. Всички автобусни маршрути тръгват оттук и разполагате с всички удобства на ресторанти, супермаркети и услуги заедно на малка площ.

Въпреки това Сейнт Джонс не изобилства от места за настаняване. Има само няколко малки хотела и частни апартаменти.

Inland

Във вътрешността на страната ще намерите най-евтините къщи за гости и частни стаи, но е почти невъзможно да останете извън плажовете и курортите без кола под наем. Най-много места за настаняване търсете в селата Потърс и Ол Сейнтс.

Най-добрите курорти на Антигуа

Не искате да правите компромис с комфорта си и търсите най-добре оценените хотелски курорти на Антигуа? Ето нашите предложения за 3-те най-добри хотелски комплекса:

  • Hermitage Bay ***** - Вероятно ще намерите най-добрия курорт на Антигуа на тихо място близо до Джоли Харбър и ще ви е трудно да си тръгнете.
  • South Point Antigua ***** - По-интимен курорт в един от най-оживените и красиви курорти в Инглиш Харбър
  • Jumby Bay Island - Oetker Collection Hotel ***** - Най-скъпият и луксозен курорт на Антигуа е разположен на частния остров Лонг Айлънд и се отличава с абсолютно уединение

Цени на хотелите в Антигуа

Антигуа и Барбуда е скъпа дестинация, въпреки че се нарежда по-скоро до малко по-високата средна стойност в рамките на Карибския регион.

За 1 нощувка в стая с 2 легла тук ще платите между 100 и 180 щ.д. в малък хотел или апартамент, а за частни апартаменти във вътрешността рядко ще намерите цени под 73 евро.

Резервирайте най-добрия хотел на брега на морето на booking.com

Най-ниските цени в плажните курорти започват от 265 щ.д. и се издигат до произволни висоти в най-луксозните хотели.

Най-високите цени са през високия сезон, от декември до средата на април. Ако пътувате през този период, препоръчваме ви да направите резервация доста по-рано (4 или повече месеца).

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.