Stingray City

Stingray City

Една от най-големите забележителности на Антигуа се намира в градчето Сиетонс в източната част на острова. Малките острови и плитките, чисти води в района създават идеални условия за живот на скатове и други морски обитатели.

Частната компания Stingray City организира тук екскурзии с шнорхел, специализирани в плуване със скатове, храненето им, както и в посещение на коралови рифове с други видове пъстри риби.

Какво да очаквате от пътуването със скатове?

Екскурзиите за гмуркане с шнорхел, плуване и хранене на скатове се организират 3-4 пъти дневно. Препоръчваме ви да направите резервация онлайн на официалния уебсайт stingraycityantigua.com, местата са ограничени и особено в дните, когато круизните кораби пристигат в Антигуа (обикновено сряда, петък и събота), обикновено са напълно заети.

От друга страна, най-малко претъпкани са неделните дни.

Най-напред ще получите основни инструкции как да се отнасяте към скатовете, след което (безплатно) ще получите очила и шнорхел и ще отидете на 5-10-минутна разходка с лодка до изкуствения понтон. Оттам ще наблюдавате скатовете известно време, а след това ще можете да плувате с тях и да ги храните директно.

Плуването със скатовете отнема около 30 минути, след което разполагате с приблизително същото време, за да се гмуркате необезпокоявани в кораловия риф.

Когато се върнете на сушата, за почерпка ще ви дадат чаша силен пунш или чист ром.

Като цяло обиколката със скатове продължава около 60-75 минути и определено можем да я препоръчаме.

Цени на екскурзиите до града на скатовете

Плуване със скатове с хранене и гмуркане с шнорхел в кораловия риф струва 60 щ.д. на човек. Можете да платите и с карта или с източнокарибски долари, като в този случай цената е 165 щ.д. на човек.

Транспорт до града на скатовете

Малкото яхтено пристанище е донякъде скрито и указателните табели от главния път са много неясни. Все пак най-лесният транспорт до Stingray City е с кола. Първото нещо, което трябва да направите, е да се насочите на изток по острова към градчето Уилкис. В самото му начало завийте наляво и през цялото време се придържайте към главния път. Постепенно той се стеснява и може да се окаже, че сте навлезли в жилищен район без изход, но продължете.

Когато улицата започне да завива рязко наляво и надолу, ви остават само последните няколко метра. На място има безплатен паркинг, но ако паркингът е пълен, отбийте встрани от пътя.

Цената за такси от Сейнт Джонс възлиза на около 35 щ.д.

Най-близката автобусна спирка е на автобус 33 (приблизително местоположение на google.com/maps), който се движи средно веднъж на 15-20 минути от Сейнт Джонс, се намира на главната улица на около 1 км от Стингрей Сити.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.