English Harbour

Английско пристанище

Основният туристически център в южната част на Антигуа е малкият курорт Инглиш Харбър, понякога известен и като Фалмут Харбър. Това обаче винаги е един и същ град.

Намерете най-евтиния хотел в Инглиш Харбър

С красивата си обстановка от два затворени залива и фотогенични хълмове, Инглиш Харбър е едно от най-популярните места за акостиране на луксозни яхти в целия Карибски басейн.

Какво да видите и къде да отидете?

В центъра на малкото градче Инглиш Харбър няма плаж, но в рамките на 15 минути можете да стигнете пеша до един от най-добрите плажове на острова. Pigeon Point Beach. Само на около 200 метра от него ще се натъкнете на много по-дивия (и значително по-празен) плаж Windward Bay.

Последното известно място за плуване е Galleon Beach в тих залив с чудесни условия за гмуркане с шнорхел, но за да стигнете до него, трябва да шофирате (или да вървите 35 минути по пътя).

Най-голямата забележителност на града са историческите корабостроителници Nelson's Dockyard, които са част от националния парк на ЮНЕСКО.

Къде да пазаруваме и къде да се забавляваме?

Въпреки че английското пристанище (Фалмут) е много малък град, в него не липсват туристически обекти.

Центърът около яхтеното пристанище е осеян с ресторанти и барове, най-известният от които е нощният клуб "Абракадабра" в близост до Нелсоновата корабостроителница. Точно от другата страна на пътя можете да пазарувате в редовния супермаркет Ковънт Гардън. В яхтеното пристанище има по-малък магазин за хранителни стоки.

В Инглиш Харбър има и частен здравен център, банкомат (в супермаркета Ковънт Гардън) и няколко магазина за оборудване за гмуркане и шнорхелинг, както и за наемане или организирани екскурзии с лодка.

Настаняване в Инглиш Харбър

Ако пътувате до Антигуа самостоятелно с кола под наем, Инглиш Харбър е едно от най-добрите места за настаняване. Цените тук са традиционно високи и най-евтиното настаняване започва от около 92 евро на вечер в стая с 2 легла.

  • The Lodge - Antigua - Най-евтините места за настаняване в града предлагат прости, но напълно обзаведени студиа и цени доста под 110 щ.д. на вечер.
  • The Moxy - малък бюджетен хотел в самия център на курорта е "заимствал" името си от по-известна верига, но няма нищо общо с нея. Въпреки това той предлага чисти и модерни стаи и цени от 155 щ.д. на вечер.
  • Antigua Yacht Club Marina Resort *** - Най-евтиният хотел в курорта точно на главното яхтено пристанище предлага цени от 170 щ.д. на вечер, което е под средното за хотелите в Антигуа.

Ако предпочитате по-луксозни курорти, препоръчваме ви хотел South Point Antigua *****.

Транспорт до Инглиш Харбър

Градът се намира в края на един от главните пътища на острова (макар и със същото ужасяващо качество като всички останали) и от Сейнт Джонс до него се стига за около 45 минути.

Резервирайте кола на летище Антигуа

Паркирането в Инглиш Харбър е безпроблемно, тъй като има голям безплатен паркинг в историческата корабостроителница Нелсън. В противен случай можете да спрете навсякъде по пътищата, ако не пречите на другия трафик.

Инглиш Харбър е едно от малкото места на острова, до които може да се стигне съвсем лесно с автобус или микробус от Сейнт Джонс. Можете да използвате автобусна линия номер 17, която се движи от Западна автогара в Сейнт Джонс. Тя няма интервали, а автобусите/доставките тръгват от Сейнт Джонс само когато се напълнят. Пътуването в обратна посока е в зависимост от интервала, в който са пристигнали от столицата.

През деня обаче автобус 17 обикновено се движи веднъж на всеки 5-15 минути и рядко ще се наложи да чакате повече от 30 минути. Цената на билета от Сейнт Джонс е 3,75 хкд.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.