Half Moon Bay

Half Moon Bay

Плажът в широкия залив Half Moon Bay, който, както подсказва името, наподобява формата на полумесец, е един от най-известните в Антигуа и Барбуда. Намира се в отдалечена част на източната част на Антигуа, далеч от градовете, и е един от малкото плажове, които не са заобиколени от курорти.

Антигуа - 10 най-евтини хотела на booking.com

Плажът Халф Мун Бей често е определян като най-добрия плаж в цялата страна в различни сайтове за пътуване, но според нас в Антигуа определено има по-добри плажове за плуване. Въпреки това, ако предпочитате по-усамотени места с минимален брой посетители, то Халф Мун Бей няма да ви разочарова.

Плувни и плажни съоръжения

Дълъг над 500 метра, плажът на Half Moon Bay е много просторен и покрит с фин бял пясък, на места с размити водорасли.

На плажа има няколко места за наемане на шезлонги и чадъри, както и три бара или обикновени плажни ресторанта в близост до паркинга. По-голямата част от плажа обаче е без съоръжения.

Плуването е подходящо за любители на плуването и на вълните. Морето тук не е толкова спокойно, колкото в затворените заливи в южната или западната част на острова, но от друга страна вълните не са опасни. В залива Халф Мун обаче видимостта под водата е лоша и затова плажът не е подходящ за гмуркане с шнорхел.

Как да стигнете до плажа?

Има кратка отбивка от главния околовръстен път покрай брега. Тя не е маркирана, но плажът се вижда от главния път, така че няма как да я пропуснете.

Резервирайте кола на летище Антигуа

Можете да паркирате на плажа на безплатния паркинг, който е достатъчно голям и никога не е напълно резервиран.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.