Антигуа и Барбуда накратко

Антигуа и Барбуда

Антигуа и Барбуда е красиво място с неограничени възможности и множество невероятни плажове за всеки ден от годината. Начупената брегова линия създава вълшебни заливчета, малки плажове и дълги равни пясъчни участъци. Местните плажове са сред най-фотогеничните в Карибския басейн.

Резервирайте най-добрия хотел на брега на морето на booking.com

Можете да се възползвате от луксозни хотелски комплекси с пълни удобства, както и от по-малки къщи за гости в тихи градчета. Антигуа и Барбуда е добре подготвена за туристите страна и във всеки град ще намерите поне основните удобства, от които се нуждаете за престоя си.

Страната е съставена от два острова, както подсказва и нейното име. По-големият остров, Антигуа, е дом на по-голямата част от населението и далеч най-голям брой туристи.

Осиротялата Барбуда е само малко по-малка по размер от Антигуа, но тук живее само около 1% от населението. Барбуда е равнинна с красиви и напълно празни плажове. В същото време, при наличието само на най-оскъдните съоръжения, придвижването из острова е почти невъзможно без предварителна организация.

Население Площ Име на английски език Часова зона
100 800 442 km2
14-та по големина в света
Antigua and Barbuda UTC -4
(не се сменя лятното и стандартното часово време)

Получете повече съвети за посещение Антигуа и Барбуда

Независимо дали посещавате Антигуа и Барбуда за първи път, или многократно, разгледайте нашите полезни съвети и препоръки: