Devil's Bridge

Дяволски мост

Ако ви омръзне да плувате и да се гмуркате с шнорхел в морето, вижте Карибите от друга гледна точка и се отправете към природния паметник Devil's Bridge. Малкият скалист полуостров е изграден от назъбени варовикови скали, а морето показва силата си, като удря скалите.

Антигуа - 10 от най-евтините хотели на booking.com

Самият полуостров е напълно гол, с няколко пейки и кътчета. Гледките към открито море са обезоръжаващи, а Дяволският мост на места изглежда като края на света.

Дяволският мост е малък и тук ще прекарате не повече от 20 минути, наслаждавайки се на гледките. Естествена шия го свързва със сушата, а на малките плажове от двете му страни можете дори да поплувате. Точно на полуострова можете да посетите няколко щанда за сувенири или тоалетни.

Как да стигнете до там?

До Дяволския мост може да се стигне само с автомобил по черен път, който се отклонява от шосето към Лонг Бей. Дяволският мост се намира на около 2,5 км източно от град Уилкис (маршрут до: google.com/maps).

Резервирайте кола на летище Антигуа

Очаквайте последният участък от около 1 км да е пълен с дупки и камъни, но с повишено внимание е проходим за всички видове автомобили. Непосредствено на полуострова се предлага безплатен паркинг.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.