Nelson's Dockyard

Корабостроителницата на Нелсън

Корабостроителницата, кръстена на адмирал Нелсън, е част от национален парк, който включва историческа крепост с хубава туристическа пътека, водеща до нея. Корабостроителницата на Нелсън, заедно с националния парк, е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и е най-посещаваната забележителност в цяла Антигуа и Барбуда.

Намерете най-евтиния хотел в Инглиш Харбър

Ще намерите курорта в градчето Инглиш Харбър на едноименния залив в южната част на острова.

Британска историческа корабостроителница

Влизайки в Нелсоновата корабостроителница, ще се озовете в красиво реставриран и озеленен град от сгради, датиращи от края на XVIII и XIX век. Те са служили като док и митница за британския флот, който е имал значителен гарнизон тук.

Сега доковете са заобиколени от кейове за луксозни яхти. Някои от сградите могат да бъдат посетени, но само в частите, където са построени магазини за сувенири, кафенета или ресторанти.

В една от сградите можете да отседнете в магазина за мед и дървен материал.

Разходка до крепостта с гледка

При доковете започва 0,5-километрова пешеходна пътека през малък полуостров до Форт Бъркли, откъдето се открива идилична гледка към яхтите, акостирали в Английското пристанище и залива Фрийман.

Входни такси и работно време

Докингардът на Нелсън е отворен всеки ден от 9 до 17 ч.

Входът е 15 щ.д. или 40 щ.д. и включва произволен брой влизания. Разбира се, гостите, отседнали в магазина за мед и дървен материал, не плащат вход.

Как да влезете?

Има огромен безплатен паркинг непосредствено пред входа, който се намира в края на пътя през Английското пристанище. Тук завършват и микробусите на линия 17, които се движат на нередовни интервали (от 5 до 30 минути) от главния град Сейнт Джонс.

Резервирайте кола на летище Антигуа

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.