Galleon Beach

Плаж Галеон

Популярният плаж в южната част на острова се простира по протежение на залива English Harbour, но е малко по-далеч от едноименния град и поради това е по-скоро тих и ненаселен.

Намерете най-евтиния хотел в Инглиш Харбър

Плажът Галеон е идеален за спокойно плуване в спокойни води и е чудесно място за гмуркане с шнорхел. Само на няколко метра от брега на дъното се намира останката от малка лодка, до която лесно можете да доплувате, без да е необходимо да се разхождате с лодка.

Плувни и плажни съоръжения

По-голямата част от плажа се простира покрай частна зона, до която имат достъп само собствениците на имоти, но самият плаж е свободно и безплатно достъпен по цялата си дължина.

Той е покрит с фин бял пясък с минимално количество камъчета, но входът към водата вече е с камъчета, но полегат и безопасен.

На плажа има малък бар с високи цени, определено е по-добре да си носите собствени закуски. Наемите на шезлонги и чадъри не са често срещани тук. Постоянните чадъри в западния край на плажа са на разположение само на гостите на местния хотелски комплекс.

Като цяло атмосферата на плажа Галеон е много приятна и винаги ще намерите достатъчно място.

Гмуркане с шнорхел при потъналия кораб

Плажът Галеон е едно от най-добрите места за гмуркане с шнорхел в Антигуа. Особено източният край на плажа към рифовете "Стълбовете на Херкулес" гъмжи от живот. Там можете да видите десетки видове пъстри риби, а дори може да имате късмет с костенурки и скатове.

Най-голямата атракция обаче е потъналият кораб, който се намира на около 30 метра от брега (точното местоположение на google.com/maps). Можете да доплувате до него от плажа без никакви проблеми.

Като база за гмуркане с шнорхел ви препоръчваме тясна плажна ивица извън основната част на плажа. Прекосете целия плаж Галеон, завийте по камениста пътека с дължина около 5 метра, завийте надясно по чакълената пътека и на първия завой (след около 15 метра) завийте отново надясно по много тясна камениста пътека.

Настаняване край плажа

На самия плаж има две различни места за настаняване:

  • Blue Moon Antigua - ваканционни вили за до 5 души с цени от 257 евро на вечер за цялата къща.
  • The Inn at English Harbour ***** - луксозен хотелски комплекс със собствена част от плажа и пълни удобства

Как да стигнете до плажа?

Плажът Галеон е на по-малко от 10 минути с кола от английското пристанище. Автомобилът е и най-удобното средство за придвижване.

Резервирайте автомобил на летище Антигуа

Местата за паркиране са много ограничени в началото на плажа, но обикновено са достатъчни и винаги можете да се вместите по някакъв начин. Пътят тук е доста широк, така че паркирането в края на пътя не е проблем.

До плажа няма автобусна линия и единствените други възможности са около 35 минути пеша (но очаквайте много стръмен хълм) или пътуване с такси (около 30 щ.д. от Инглиш Харбър в едната посока).

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.