Венеция накратко

Венеция

Малко са градовете в света, които са по-известни и посещавани. Градът на лагуната, построен почти изцяло върху вода, привлича преди всичко със стотиците водни канали, заместващи нормалните улици, романтичните тесни пешеходни улички, мостовете, монументалните църкви, дворците и, разбира се, емблематичните гондоли - традиционните лодки, без които Венеция не може.

Днес тук водят както шосеен, така и железопътен мост, а напливът от туристи често е огромен. Бъдете сигурни обаче, че дори и при малките размери на Венеция винаги ще намерите кътче, където ще бъдете напълно сами. Дали ще е в криволичещите улички и канали на центъра, на плажовете на Лидо ди Венеция или на десетките по-малки острови, разпръснати из венецианската лагуна и свързани с центъра с корабни линии.

10-те най-добри хотела във Венеция

Венеция, макар и понякога да е прекалено възхвалявана, заслужава поне едно посещение в живота. Ако знаете как да го направите, винаги ще намерите любимото си място.

От 2024 г. влизането в града ще се таксува. За подробна информация относно таксата за влизане във Венеция вижте главата за входните такси.

Население Държава Име Италиански / английски Часова зона
257 000
(60 000 в историческия център)
Италия

Venezia / Venice

UTC +1

Получете повече съвети за посещение Венеция

Независимо дали посещавате Венеция за първи път, или многократно, разгледайте нашите полезни съвети и препоръки: