Shirley Heights

Ширли Хайтс

Незабравимата гледка, от която се появяват снимки на всички рекламни материали и пощенски картички, се извисява над популярния курорт Инглиш Харбър в южната част на Антигуа.

Намерете най-евтиния хотел в Инглиш Харбър

Най-доброто време за посещение е през целия ден. Изгледът предлага спиращи дъха изгреви сутрин и залези вечер, които без преувеличение са сред най-красивите в света.

Три гледни точки на фона на руините на крепостта

На височина между 100 и 120 метра над морското равнище се намират три различни гледни точки:

  • Shirley Heights Lookout - Най-красивата гледка към английското и фалмутското пристанище, но слънцето не залязва директно над залива, а малко встрани над открито море. От тази гледна точка можете да видите и съседните острови Монсерат и Гваделупа. В четвъртък и неделя вечер се заплаща входна такса от 10 щ.д., а през останалото време посещението е безплатно.
  • The Blockhouse - Изгледът към най-голямата крепост е към източния бряг на Антигуа и затова предлага впечатляващи изгреви.
  • Interpretation Center - Наблюдателницата при информационния център с малък магазин за сувенири може да се похвали с най-добрата гледка към залезите, които преминават почти точно над английското пристанище, но през повечето дни тя затваря в 17:00 ч. и е невъзможно да се премине през оградата към гледката. Обикновено е отворена нередовно до вечерта, но винаги можете да продължите към другите споменати по-горе гледни точки, до които се стига по същия път.

На всички гледни точки можете свободно да посетите руините на военни фортове от 18-ти век, които са изпълнявали ролята на охранителни крепости за защита на южното крайбрежие и важното военно пристанище Инглиш Харбър.

Барбекю парти

Най-популярната наблюдателна площадка "Шърли Хайтс" е добре запазена къща с открит ресторант и бар, където всеки четвъртък и неделя от 16:00 до 22:00 ч. се провеждат барбекю партита.

В тези дни можете да влезете в наблюдателницата само като заплатите входна такса, която е 10 щ.д. или 25 щ.д. и се заплаща в брой само на наблюдателницата преди влизане.

Тогава цените на напитките на място са около 6 щ.д. Подробности можете да намерите на уебсайта: shirleyheightslookout.com

Как да стигна до Ширли Хайтс?

И до трите наблюдателни площадки се стига лесно с автомобил. От английското пристанище има необичайно добър асфалтов път и от града дотук се стига за около 15 минути.

Резервирайте кола на летище Антигуа

Паркингът е безплатен на всички наблюдателни площадки и винаги има достатъчно места.

Такси от Инглиш Харбър и обратно струва около 30 щ.д.

Има и туристическа пътека от плажа Galleon Beach до наблюдателната площадка Shirley Heights през гората с голяма денивелация (карта на маршрута на адрес en.mapy.cz).

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.