Jolly Beach

Jolly Beach

Jolly Harbour с едноименния си плаж се смята за най-луксозния курорт в Антигуа и Барбуда и може да се сравнява с курортите в САЩ. Затворената общност включва няколко хотелски комплекса и стотици вили за по-дългосрочно отдаване под наем на туристи.

Джоли Бийч - апартаменти на плажа с отстъпка

Има и пристанище, пълно с луксозни яхти, и, разбира се, красив просторен плаж.

Плажни съоръжения и обществен достъп

Със своята дължина от над 800 метра Jolly Beach е най-дългият плаж на остров Антигуа и един от най-посещаваните. Въпреки това тук ще намерите много място за себе си, а северният край на плажа е особено пренаселен.

Северният край на плажа е по-беден на удобства - в началото на плажа ще намерите магазин за шезлонги и чадъри под наем (20 щ.д. на ден за комплект) и 2 малки бара.

Южната част е по-подредена и има по-елитни барове, но някои услуги (като наемане на шезлонги или някои от предлаганите водни спортове) са достъпни само за гостите на съседния курорт.

Входът към водата на Jolly Beach е постепенен и морето обикновено е много спокойно. Дъното не е разчленено и затова Jolly Beach не е много подходящ за гмуркане с шнорхел.

Достъпът до плажа е свободен и е за всички, а не само за гостите, отседнали в Jolly Harbour.

Настаняване в Jolly Harbour

Настаняването в Джоли Харбър не е евтино, но за тази цена получавате много добре поддържан курорт с удобства, красив плаж и спокойна среда. Въпреки това повечето места за настаняване предлагат вили за няколко души, така че цените на човек на вечер варират от 55 eur 73 eur .

Примери за това са високо оценените апартаменти Pimento Villa, а най-евтините места за настаняване се предлагат от Harbour Island Residences или Sugarfields Villa.

Услуги и удобства в Jolly Harbour

Градът ще ви предложи няколко ресторанта, предимно от по-скъп и елитен характер. На местното пристанище има няколко агенции, които предлагат разходки с лодка, гмуркане и наемане на яхти.

В центъра на Джоли Харбър се намира много добре оборудван супермаркет Epicurean, в който има и аптека и три банкомата.

Транспорт до Jolly Harbour и паркинг

Джоли Харбър се намира на западния бряг и до него се стига по главния път Valley Road от Сейнт Джонс. Този път е нов в голяма част от трасето си и е един от най-добрите в страната.

Резервиране на автомобил на летище Антигуа

Общественият достъп е свободен, като няма ограничения за района около супермаркета. До самите вили и хотели гостите им имат достъп само през охраняема порта. Има обаче и голям паркинг за широката публика, обозначен като "Плажен паркинг". Паркирането тук е безплатно и без ограничение във времето.

До Jolly Harbour може да се стигне и с автобус/микробус. Линии 20 и 22 тръгват от автогара Сейнт Джонс Уест средно на всеки 5 до 20 минути, а цената на билета до столицата е 2,75 хкд. Автобусите не отиват директно до Jolly Harbour, а спират на главния път на кръстовището (местоположение на google.com/maps), откъдето трябва да изминете около 1 км до плажа.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.