St. John's

Сейнт Джонс

Столицата на Антигуа и Барбуда се нарича Сейнт Джонс и на практика е единственият истински град в цялата страна. Населението на Сейнт Джон е малко под 25 000 души и е съставено предимно от ниски дървени къщи с мазилка, като само в най-тесния център има тухлени административни сгради или магазини.

Резервирайте евтин хотел в Сейнт Джонс на booking.com

Като цяло Сейнт Джонс прави доста неорганизирано впечатление на пръв поглед, но все пак разполага с няколко забележителности и може да послужи като чудесна отправна точка за пътувания из острова.

Забележителности и атракции

Най-известната и на практика единствената забележителност в Сейнт Джонс е най-важната катедрала на англиканската църква в целия източен Карибски басейн.

Тя се намира на хълм, така че се вижда от пристанището, а от своя страна главният вход на катедралата предлага добра гледка към пристанището и центъра на града. Катедралата датира от 1848 г. и е построена в бароков стил.

Външната фасада не е в добро състояние, но църквата все още е отворена безплатно за обществеността. Въпреки това тя е отворена само нередовно и особено в дните, когато в Антигуа пристигат големи круизни кораби.

Най-изложеното туристическо място е пешеходната зона Heritage Quay, която води от пристанищните кейове към центъра на града. Тази улица е заобиколена от реставрирани цветни къщи с много луксозни магазини за мода и сувенири. Ако предпочитате по-местна атмосфера, завийте на юг от Херидж кей към някоя улица и ще откриете оживен квартал, пълен с пазари и улични сергии.

Най-добрата гледка към величествените океански лайнери, акостирали в пристанището, се открива от главния път на Пери Бей или директно от дървената пешеходна пътека, която се вие покрай пристанището.

Настаняване в града

Сейнт Джон не е едно от най-хубавите места в Антигуа, но ако не искате или не можете да наемете кола, това е практически единственото място, където можете да отседнете. Именно Сейнт Джонс служи като основен транспортен възел, откъдето тръгват всички автобусни линии и където ще намерите най-много таксита и предложения за организирани екскурзии.

Тъй като Сейнт Джонс не е скъп морски курорт, той е и най-евтиното място за престой. Дори и така, очаквайте най-ниските цени да бъдат около 84 евро на вечер в стая с 2 легла.

Транспорт в Сейнт Джонс

Паркиране в града е възможно навсякъде по улиците, като най-много място има на High Street и Nevis Street.

Резервирайте кола на летище Антигуа

Сейнт Джонс е основният автобусен център на страната. В реалния живот автобусните линии обикновено се движат с микробуси или микробуси, но винаги имат номер на линията и фиксиран маршрут. От друга страна, няма фиксиран интервал и те винаги тръгват от Сейнт Джонс, когато автобусът се напълни.

В града има две основни автогари:

  • West Bus Station - обслужват Джоли Харбър, Инглиш Харбър, Фалмът, корабостроителницата на Нелсън, Ол Сейнтс, Олд Роуд, Дикенсън Бей и други (общо взето цялото западно и южно крайбрежие + центъра на острова).
  • East Bus Station - Willikies, Bethesda, Freetown, Airport (обикновено североизточното крайбрежие)

Западната автогара е значително по-добре обозначена с перони, показващи точните дестинации. Източната автогара е по-малка и се състои почти изцяло от асфалт, на който през различни периоди са паркирани микробуси.

Пътниците и шофьорите обаче винаги са отзивчиви и ще ви насочат към правилния автобус.

За подробна информация относно пътуването из Антигуа вижте глава " Транспорт ".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.