Dickenson Bay

Залив Дикенсън

Дикенсън Бей е мястото за туристи, които искат да се насладят на пълния комфорт на услугите и удобствата на морския курорт. Плажът в Дикенсън Бей е най-добре оборудваният в цяла Антигуа. Той е жив денем и нощем и въпреки че по-голямата част от него е заета от хотелски комплекси, широката общественост има достъп до цялата му дължина без ограничения.

Антигуа - 10 най-евтини хотела на booking.com

Плажът е дълъг приблизително 500 метра и е най-посещаваният на острова. Въпреки това винаги можете да намерите свободно място, особено в северния край на плажа.

Плувни и плажни съоръжения

Подобно на останалите плажове, заливът Дикенсън е покрит с фин бял пясък, а входът към водата е постепенен. Морето тук не е толкова спокойно, колкото в другите заливи, тъй като заливът Дикенсън е много по-широк и следователно по-открит. Въпреки това вълните тук не са опасни, просто условията за гмуркане с шнорхел в залива Дикенсън не са много добри.

На практика целият плаж е осеян с барове, ресторанти и шезлонги под наем за обществеността. Подгответе се за наистина високи цени: тук лесно можете да платите над 80 щ.д. за наем на два шезлонга и чадър плюс обяд и питие за един ден.

В южната част на плажа е възможно да има някои услуги, ограничени до гостите на хотела в местния курорт.

Настаняване на плажа

Заливът Дикенсън е заобиколен от няколко плажни курорта на типични карибски цени.

За най-евтиния апартхотел, Bucaneer Beach Club ***, очаквайте цени около 238 евро на вечер, докато най-скъпият луксозен Sandals Grande Resort ***** обикновено не слиза под 1466 евро на вечер.

Как да стигнете до плажа?

Транспортът е най-големият проблем в Дикенсън Бей. Общественият достъп е възможен само през тясна алея между хотелите (google.com/maps), където има много малко места за паркиране: те обикновено са заети до около 9:00 ч. сутринта. След това трябва да се паркира покрай главния път по сложен и не много безопасен начин или просто да се отиде на друг плаж.

Резервирайте кола на летище Антигуа

Има и автобус/автобус по линия 50, който се движи от западната автогара в Сейнт Джонс до Дикенсън Бей на нередовни интервали (когато се напълни), т.е. приблизително веднъж на всеки 10 до 40 минути. Автобусната спирка се намира на кръстовището на главния път и единствения път за достъп на около 150 метра от плажа.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.