Pink Sand Beach

Плаж с розов пясък

Плажът с розов пясък е най-известният плаж на малко посещавания остров Барбуда. Той се простира на 8 мили от южната брегова линия и въпреки че е най-посещаваният на целия остров, на него рядко се събират повече от няколко десетки души едновременно.

Вижте наличните места за настаняване - Барбуда

Както подсказва името, плажът е особено популярен заради необичайния си розов оттенък.

Каква е причината за розовия цвят на плажа?

Всъщност плажът Розов пясък е покрит с фин бял пясък, чийто силен розов оттенък се дължи на многобройните нишки от миди, които са оцветени по този начин.

Затова и не е 100% сигурно, че по време на посещението ви розовият пясъчен плаж действително ще бъде розов. Всичко зависи от действителното количество на измитите черупки.

Удобства на плажа

Очакват ви осем мили самота и забрава. Ще намерите два малки бара само в най-източния край на плажа, където се намира главното пристанище на ферибота Барбуда. Останалата част от плажа е напълно нецивилизована и напълно лишена от удобства.

Входът към морето е постепенен, а плитчините все още се простират на десетки метри от брега. Препоръчват се плажни обувки именно заради огромния брой малки раковини.

Настаняване на плажа

Въпреки факта, че по-голямата част от плажа е далеч от всякакво застрояване, в близост до кея ще попаднете на няколко хубави прости, но целесъобразно обзаведени къщички Харис.

Как да стигнете до плажа?

Плажът с розов пясък е единственият лесно достъпен туристически обект в Барбуда. Всъщност в източния му край ще намерите пристанището на редовния ферибот Barbuda Express от Антигуа.

За разписания и резервации на билети посетете: barbudaexpress.com.

Тъй като корабът от Антигуа пристига сутрин и тръгва следобед, можете лесно да си направите еднодневна екскурзия от Антигуа.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.