Petra tou Romiou

Скалата на Афродита

Кипър е забулен в много митични легенди, които са свързани с древногръцките митове и легенди.

Една от тях е легендата за древногръцката богиня на любовта Афродита, която всяка година се появявала отново и отново от водите, пречистена и девствена - точно тук, на плажа Петра ту Ромиу, доминиран от две масивни скални образувания, наричани не иначе, а Скалите на Афродита. Всъщност самият плаж Петра ту Ромиу е наричан в много пътеводители " Плажът на Афродита".

Най-евтини хотели в Кипър

Легенди за любовта

С плажа са свързани и две важни легенди. Благодарение на тях тук се стичат тълпи от самотни туристи и млади жени.

Първата легенда гласи, че ако плувате 7 пъти около Скалата на Афродита, малък остров на около 20 метра от плажа, ще си осигурите вечна младост и вечна красота.

Втората легенда привлича към това романтично място всички, които напразно търсят любовта. Говори се, че местният плаж е покрит с камъчета с формата на сърце и който намери такова, скоро ще има съдбовна среща.

Плажът и плуването

Местният плаж на Петра ту Ромиу е покрит с по-големи камъчета и може да се похвали с красива обстановка от скали и канари. Той е идеалното място за съзерцание и плуване в красива природна среда. Тук няма шезлонги под наем, ресторанти и курортни комплекси.

От съседния паркинг под главния път до плажа води пешеходен тунел, който обаче не се вижда директно от плажа и не нарушава красивата околност.

Настаняване край плажа

Ако искате да отседнете в близост до този плаж, изберете близкото село Куклия, което е запълнено почти изцяло с ваканционни вили или апартаменти. То е идеално място за прекарване на много спокойни дни без шума и суетата на големите градове...

Хотели и места за настаняване Kouklia

Как да стигнем до там

Плажът на Афродита е лесно достъпен с кола по главния крайбрежен път В6, като табелите ще ви отведат там от близките градове Пафос (25 км) и Лимасол (45 км). В непосредствена близост до плажа има безплатен паркинг.

Сравнете цените на колите под наем в Кипър

Можете също така лесно да стигнете директно до плажа, като се възползвате от линия 631 на крайградския обществен транспорт в Пафос. Билетът струва само 1,50 евро.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.