Omodos

Omodos

Омодос е живописно село, разположено в южното подножие на планината Троодос, което привлича туристите с типичния пример за кипърска планинска архитектура от малки каменни къщи в тесни улички и с отличните лозя в околността. Отправете се на екскурзия в планината и посетете красивите околности с гори, гледки и красиви села.

Сравнете цените на колите под наем в Кипър

Вино, манастир, планини...

Една от основните забележителности на село Омодос е местното производство на вино. За размера му ще откриете необичайна концентрация на таверни и винарни, почти всички от които предлагат безплатни мостри на местни вина.

Центърът на селото е доминиран от великолепния каменен манастир Тимиос Ставрос от XVII в., който ще бъде оазис на спокойствието, който да посетите.

Въпреки че Омодос не е в центъра на планината Троодос, поради своята популярност и известност то предлага повече места за настаняване от други планински села и може да послужи като добра отправна точка за обиколка на планината.

Настаняване

Омодос предлага няколко възможности за настаняване, предимно в добре оценени апартаменти или малки къщи за гости. Цените за настаняване тук варират между 75 и 90 евро на вечер за двама.

Хотели и места за настаняване Омодос

Транспорт

Селото се намира на около 40 км от Лимасол или на 60 км от Пафос и до него се стига лесно с кола по криволичещи, но хубави планински пътища. Пред селото има по-голям паркинг, който е безплатен.

До селото се стига лесно и с автобусна линия 40 от Лемесос (Лимасол), която се движи 5 пъти дневно през делничните дни и 1-2 пъти дневно през уикендите. Билетът струва 1,50 евро.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.