Как да стигнем до Кипър

Кипър

До Кипър може да се стигне само по въздух чрез две международни летища в Република Кипър. Няма редовни фериботи до Кипър.

Със самолет до Кипър без туроператор

Около 2017 г. нискотарифните авиокомпании започнаха да откриват Кипър, което значително намали средната цена на полетите до острова. В Република Кипър има две международни летища:

  • Летище Ларнака LCA - най-голямото международно летище с връзки с цяла Европа и Близкия изток. Ларнака Larnaca LCA - голямо международно летище с връзки с Европейския съюз и Европа. В Ларнака доминират авиокомпаниите Cyprus Airways и Wizz Air.
  • Летище Пафос PFO - второто международно летище в Западен Кипър, доминирано от Ryanair, е най-добрата база за пътуване до курортите около Пафос, Корал Бей и Полис Хрисохус.

Цените на самолетните билети от континентална Европа по време на летните ваканции са около 250 евро за двупосочно пътуване, като има малък шанс за по-ниска цена, ако летите на определена дата. Извън сезона се предлагат и оферти за полети под 80 евро

Търсене на полети до Кипър

Влезте в Кипър през Северен Кипър

Третото летище(Ercan ECN) на острова се намира в непризнатата от международната общност Турска република Северен Кипър. Възможно ли е да се влезе в "южен" Кипър през Северен Кипър? И мога ли да пристигна в Република Кипър (Южен Кипър) и да отпътувам от Северен Кипър?

Моля, вижте главата " Визи " за подробна информация.

Фериботи до Кипър

Няма редовни фериботи до Република Кипър.

Можете да пътувате само с кораб от Турция до Севернокипърската турска република.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.