Гробниците на царете в Пафос

Гробници на кралете

Една от най-посещаваните забележителности в Кипър са Гробниците на царете на брега на морето близо до центъра на Пафос. Това погребално съоръжение, буквално издълбано в скалите в една скала над морето, представлява огромен некропол с подземни и надземни части, на места много добре запазени. Той датира от около IV в. пр. н. е.

Хотели и места за настаняване Пафос

Гробниците на царете не са били за царе...

Въпреки че името на мястото навява асоциации, че величествените гробници, някои от които дори имат стени, покрити с богати фрески, и вход с монументални дорийски колони, са били използвани като погребални места за царе, това не е така. В местния некропол са били погребвани най-вече много богати или видни личности от древния град и по-широкия район.

Понастоящем на мястото са открити общо 9 гроба, като още няколко са в процес на археологически разкопки.

Входни такси и работно време

През лятото обектът е отворен от 8:30 до 19:30 ч., а през зимата - само до 17:00 ч.

Входнататакса е само 2,50 евро.

Официален уебсайт: www.mcw.gov.cy

Как да стигнем до там

Обектът се намира северно от центъра на Пафос, на брега на морето, и можете да паркирате безплатно на големия паркинг точно пред входа.

На около 50 метра от входа има и автобусна спирка на градската автобусна линия 615, която ще ви отведе до централната крайбрежна алея в близост до археологическия парк Неа Пафос, както и до популярния плаж в залива Корал.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.