Корал Бей

Корал Бей

Корал Бей е град на около 12 км северно от Пафос на остров Кипър. Този бързоразвиващ се курорт става все по-популярен за почивка на плажа в близост до големия град, но на много тихо и добре поддържано място.

Самият град се състои предимно от хотели и апартаменти, но има и няколко ресторанта, супермаркет и магазини за сувенири. В рамките на 30 минути може да се стигне до близкия голям град Пафос, където има повече развлечения.

Плажове и плуване

Корал Бей е спечелил туристите с красивия си плаж с фин светъл пясък, с постепенното навлизане в кристално чистите лазурни води и с разположението си в красив залив, който предпазва плажа от големи вълни. Тези условия ще бъдат оценени най-вече от семейства с деца, но и от любителите на по-активни почивки. На плажа се предлага широка гама от водни спортове или можете да наемете водно колело или лодка и да обиколите залива.

Разбира се, има шезлонги и чадъри под наем (около 7,50 евро на комплект за целия ден).

Краищата на скалистия залив са идеални и за гмуркане с шнорхел.

Настаняване в Корал Бей

Апартаментни хотели, ваканционни вили и по-малки хотелски комплекси ви очакват в Корал Бей. Курортът е модерен, както и местата за настаняване, но въпреки това цените са малко под средните за Кипър и ако резервирате предварително, можете да получите настаняване в разгара на сезона само за 55 евро на вечер за двама.

Хотели и места за настаняване Корал Бей

Непосредствено до плажа ще намерите предимно апартаменти, подходящи за по-големи групи от хора (в идеалния случай над 10 души):

Транспорт

Ако пътувате с кола до Корал Бей, можете да паркирате безплатно на обществените паркинги край плажовете.

Има и честа автобусна линия, която се обслужва от pafosbuses.com/paphos-city-suburbs. Билетът за еднократно пътуване струва 1,50 евро, а целодневният билет - 5 евро. Проверете разписанието на автобусните линии, които пътуват до залива Корал:

  • Линия 615: Пафос
  • Линия 616: Агиос Георгиос Пегеяс
  • Линия 648: Polis Chrysochous

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.