Moutoullas

Moutoullas

Това красиво малко селце в северните склонове на планината Троодос впечатлява от пръв поглед с красивия си релеф. Къщите са вградени в стръмните склонове на хълмовете, които падат в дълбоки долини, а селото е доминирано от красива църква, построена едва през 20-и век.

Основната забележителност на Мутулас обаче е друга църква, която дори е включена в списъка на ЮНЕСКО. Уникалната църква Панаия ту Мутула, датираща от 1280 г., е най-ранният пример за кипърска селска религиозна архитектура с типичните си строги тухлени основи и стръмен дървен покрив.

Настаняване

Спрете тук или в съседното село Педулас за поне една нощувка. Красивите пейзажи на тихите планини, приятният климат, китните селца и страхотните местни таверни ще бъдат добре дошли за промяна от класическата лятна почивка на море.

Потърсете в околните села и със сигурност ще намерите идеалното място за настаняване в апартаменти или къщи за гости с цени около 65 евро на вечер за двама.

Хотели и места за настаняване в Moutoullas

Транспорт

Транспортът до село Мутулас е най-добре да бъде с кола. То се намира на около 100 км от Ларнака и Пафос.

Автобусна линия 81 се движи тук само 3 пъти на ден през уикендите и 6 пъти на ден през делничните дни, и то само от село Ацас, където можете да се прекачите на честата линия до Никозия. Еднократният билет винаги струва 1,50 евро.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.