Kakopetria

Kakopetria

Какопетрия е известно планинско село в северните склонове на Троодос. Атмосферата в това село е наистина изключителна. Ще видите типични кипърски къщи от XVIII и XIX в. и ще се насладите на гледки към близките планини, покрити с гъсти иглолистни гори. Можете да се насладите на кафе в местна таверна.

Намерете места за настаняване - Какопетрия

Живописни къщи и планинско спокойствие

Какопетрия е типичен пример за кипърската селска архитектура от 18-и и 19-и век. Малките къщи с каменни основи и глинени стени са сгушени в криволичещи, стръмни улички и са много популярни сред местните жители заради прохладата, която се задържа вътре дори през знойното лято.

Селото е разположено на 667 м надморска височина, но само на няколко километра на юг се издига Олимпос- най-високата планина в Кипър с височина почти две хиляди метра. Иглолистните гори, стръмните долини и впечатляващите гледки са още една причина да посетите Какопетрия.

Настаняване в Какопетрия

Какопетрия предлага редица апартаменти, къщи за гости, както и класически хотел. С най-много места за настаняване в планината Троодос, градът може да послужи като идеална отправна точка. Цените за двойна стая на вечер тук обикновено са около 65 евро.

Най-добре оценените места за настаняване включват Enipnion Apartments в някоя от стилните исторически къщи.

Можете да отседнете и в класически хотели, от които с най-добро съотношение цена-качество е Ekali Hotel ***.

Транспорт

Най-добрият начин да стигнете до Какопетрия е с кола, тъй като можете да правите пътувания до околните градове без ограничения.

  • Какопетрия - Ларнака: 101 км, карта
  • Какопетрия - Пафос: 92 км, карта

До Какопетрия може да се стигне лесно и с местни автобуси от Никозия, както и през околните села. Всички билети са на фиксирана цена от 1,50 евро за едно пътуване.

  • Никозия - линии 405, 407, 408 - Общо 1-2 линии на час
  • Троодос (село) - линии 87, 408 - общо 6 пъти на ден, но не и през уикенда

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.