Къде да отседнете в Хонконг

Хонконг

Хонконг е не само една от най-популярните дестинации за почивка, но и много пътници спират тук по време на дългите пътувания между Европа и Австралия.

Разгледайте нашите съвети за конкретни хотели, най-добрите квартали, в които да отседнете, и приблизителните цени на хотелите в Хонконг.

Къде да резервирате хотел в Хонконг

Градът е един от най-скъпите метрополиси в Азия, а дори в световен мащаб Хонконг е много скъпа дестинация.

В Югоизточна Азия традиционно силният портал agoda.com Хонконг предлага и най-много места за настаняване. Особено когато става въпрос за по-евтини хостели, в Agoda има по-голям избор, отколкото в други портали.

Обратно, по-големите международни и луксозни хотели обикновено са по-удобни за резервиране чрез booking.com.

Като цяло обаче, дори и за по-малките хотели, не може да се каже, че Agoda е винаги по-удобен. Винаги си струва да се сравняват двата основни портала.

Най-добрите квартали в Хонконг и съвети за хотели

Огромният град има много добро покритие с метро, автобуси и фериботи, така че има възможности за по-евтино настаняване извън центъра.

Освен това в Хонконг няма опасни и със сигурност няма бедняшки квартали. В това отношение не е нужно да се притеснявате за това дали ще се настаните някъде.

В нашата селекция на конкретни хотели винаги посочваме заведения с добър рейтинг и самостоятелни бани в стаята.

Коулун

Най-населеният район на Хонконг се намира на южния край на континенталната част на пристанище Виктория и предлага най-добрата гледка към силуета на центъра на отсрещния остров Хонконг.

Коулун е оживен район с най-елитните търговски центрове, но също така и с местни пазари и евтини заведения за хранене.

Най-голямото предимство на Коулун е отличната му достъпност до центъра на града, както и до летището, Китай и северните квартали.

Основната пътна артерия, популярна за настаняване, е Нейтън Роуд, където ще намерите множество евтини хостели и местни хотели.

Най-евтините хотели

 • Mandarin Guest House - Типичен хонконгски ултраевтин хостел с малки стаи, но с чудесно местоположение в близост до метрото Цим Ша Цуй и цени от 39 щ.д.
 • Travelodge Kowloon *** - Добре позната марка, която не разочарова. Хотелът се намира на 200 метра от метростанция Jordan, а цените започват от 70 usd.
 • Hotel Ease Mongkok **** - Качествен местен хотел на Nathan Road, на 150 метра от метростанция Yau Ma Tei, цени от 80 щ.д.

Хотели с изглед към пристанище Виктория

 • Harbour Grand Kowloon ***** - Един от най-добрите 5-звездни хотели в Коулун се намира на по-спокойно място в близост до пристанището Хунг Хом и на 350 метра от метростанция Whampoa.
 • Regent Hong Kong ***** - Неповторимото местоположение точно на Avenue Stars означава най-добрата гледка от всеки хотел в Хонконг

Централ, Уан Чай, Козуей Бей, Норт Пойнт

Тези три района образуват единна зона на северния бряг на остров Хонконг, където се намира основният център на града.

Тук ще откриете голям брой международни хотели, но също така и много по-евтини и все още висококачествени местни марки. В централната част на Хонконг има всички услуги, търговски центрове, евтини заведения за хранене и чудесни транспортни връзки.

Поради централното си местоположение хотелите в този район са сред най-скъпите в Хонконг.

Най-евтини хотели

 • Best Western Causeway Bay **** - Тази известна хотелска верига има по-стари съоръжения, но най-доброто съотношение между цена и качество далеч не само в България: цените започват от 60 щ.д.
 • iclub Wan Chai Hotel **** - Отлично местоположение на Hennessy Road, само на 100 метра от метростанция Wan Chai, много добри цени за местоположението от 100 usd.
 • ibis Hong Kong North Point *** - Перфектно местоположение точно до кея North Point и на 20 метра от едноименната метростанция. Цените започват от 70 щ.д.

Хотели с изглед към пристанище Виктория

 • Hyatt Centric Victoria Harbour **** - Отлично местоположение на кея North Point и безпрепятствена гледка към отсрещните Хунг Хом и Кай Так, цени от 175 usd.
 • Harbour Grand Hong Kong ***** - Качествен хотел в близост до East Coast Park с изглед към Коулун и централния остров Хонконг, цени от 160 usd.
 • Four Seasons Hong Kong ***** - Един от най-добрите хотели на остров Хонконг, разположен точно срещу основните централни кейове.

Хотели до плажа

Ако искате да разгледате Хонконг, но да имате хотел на брега на морето и да се наслаждавате на плуването в спокойните води на Южнокитайско море вечер, градът предлага и такива възможности.

Винаги обаче ще трябва да предвидите по-дълго пътуване до центъра на града - с ферибот или автобус.

 • Warwick Hotel Cheung Chau *** - Хотелът е разположен на самия плаж на остров Чунг Чау, откъдето на всеки 40 минути се движат фериботи до Централните кейове (25 минути).
 • Seaview Holiday Resort *** - Хотел на брега на морето в Муй Во, откъдето фериботите пътуват до Централните кейове на всеки 30 минути (25 минути круиз).

Тунг Чунг (близо до летището)

Районът Тунг Чунг е идеален за еднодневни екскурзии, ако сменяте самолета в Хонконг, но имате достатъчно време да разгледате поне част от града.

На 10 минути с автобус или такси от летището, Тунг Чунг е крайната станция на метрото до центъра на града, както и на кабинковия лифт до статуята на Големия Буда в средата на остров Лантау.

В този район ще намерите предимно по-големи хотели с подобни цени от 150 щ.д.

Цени на хотелите в Хонконг

Хонконг е един от най-скъпите метрополиси.

Можете да отседнете в хубави 4* хотели в близост до метростанции на цени от 120 usd, докато най-евтините 5* хотели започват от около 180 usd на вечер.

Най-евтиното настаняване може да се намери в хостели и къщи за гости с изключително малки стаи, особено в Коулун, където може да платите от 40 usd на вечер.

Най-евтиното настаняване в Хонконг е през слабия сезон, от май до октомври, а най-скъпото е от декември до март. Въпреки това, тъй като Хонконг не е типична ваканционна дестинация, разликите в цените не са толкова зашеметяващи, колкото в тайландските курорти или Бали.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.