Туристическа виза за Хонконг

Хонконг

Какви документи за пътуване са ми необходими, за да пътувам до Хонконг? Мога ли да пресека границата между Хонконг и Макао или континентален Китай без виза?

Изберете хотел с изглед към Хонконг

Виза

Въпреки че Хонконг официално е част от Китай, той поддържа собствена визова политика поне до 2047 г. поради широката си автономия.

За разлика от континентален Китай, който изисква виза, която се обработва от посолство, гражданите на по-голямата част от държавите в света не се нуждаят от виза, за да влязат в Хонконг.

За пътуване до Хонконг е достатъчен паспорт, валиден още 6 месеца след напускане на страната.

За пълна информация относно визите и изискванията за влизане в страната посетете официалния уебсайт на правителството на Хонконг: gov.hk/en.

Пътуване до Макао

Макао има същия статут в рамките на Китай като Хонконг и също така не изисква от пътуващите да посещават туристически обекти. Въпреки това Макао е отделна автономна единица и затова трябва да имате паспорт, когато пътувате от Хонконг до Макао. Не се изисква виза.

Пътуването от Хонконг до Макао с автобус или кораб е директно (извън Китай).

Пътуване до Китай

Трябва да имате виза, когато пътувате от Хонконг до континентален Китай, въпреки че технически това е една държава. Китай не позволява дори краткосрочно безвизово влизане на границата с континенталната част на страната при пътуване от Хонконг.

Други документи

Хонконг има много отворен подход в миграционната си политика. Няма проверки за настаняване или пари. При пристигането си трябва да попълните имиграционен документ за пребиваване, който се дава в самолета.

Хонконг не изисква обратен билет или билет до следващата дестинация, но авиокомпанията може да го изисква и е добре да имате всичко готово.

Митнически разпоредби

Вносът на каквито и да било животински или растителни продукти в Хонконг е забранен по здравословни причини.

Можете да внасяте безмитно 20 цигари (една кутия), 1 литър алкохол и 2 литра вино.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.