Времето в Хонконг и най-доброто време за посещение

Хонконг

Хонконг има влажен субтропичен климат. Въпреки това има специфични условия и особено през лятото времето е по-скоро като в тропически пояс.

Лятото обикновено е много дълго, горещо и влажно с температури около 33 °C. Зимите, от друга страна, са кратки с приятни температури от около 23 °C, предимно ясно небе и по-ниска влажност.

Много кратката есен обикновено е слънчева, докато кратката пролет се характеризира с облачно небе и чести мъгли.

Изберете най-доброто място за настаняване с изглед към Хонконг

Най-приятното време за престой в Хонконг е между октомври и февруари.

Морето е най-топло между юни и октомври, когато температурата му е около 28°C. През зимата температурата на морето рязко спада и е най-ниска от декември до март, когато е около 22°C.

Таблица на температурите през годината

Хонконг - Общо време за цялата страна

Месец
Времето
Air
януари
слънце
18 °C
февруари
слънце
18 °C
март
слънце
21 °C
април
слънчев
25 °C
май
слънчев
28 °C
юни
дъждовен
30 °C
юли
дъждовен
31 °C
август
дъждовен
31 °C
септември
дъждовен
30 °C
октомври
слънчев
27 °C
ноември
слънце
24 °C
декември
слънце
20 °C

Кога да отидете в Хонконг

Идеалното време за посещение е от края на октомври до края на януари, когато температурите са около 22-28 градуса, а влажността е значително по-ниска, отколкото през лятото. Посещението през летните месеци не се препоръчва, тъй като температурите се движат около 34 градуса и в комбинация с много високата влажност на въздуха са неподходящи за продължителен престой на открито.

Изберете най-доброто място за настаняване с изглед към Хонконг

Кои са най-добрите месеци за посещение?

Постоянното време, с най-малко валежи и най-комфортни температури между 22 и 28°C, преобладава от октомври до януари. През този период вали дъжд средно веднъж на всеки 3 дни, обикновено вечер или през нощта. Дъждовете са спорадични и се появяват само под формата на кратки превалявания.

Ноември, декември и началото на януари са месеци с ясно или частично ясно небе и чист въздух, който приканва към гледки, например от връх Виктория.

Кога е дъждовният сезон в Хонконг?

Най-силните дъждове идват през юни, а влажният сезон приключва в края на септември и началото на октомври. През тези месеци може да вали до няколко пъти на ден, включително и продължителни дъждове.

През този период има средно по 18 дъждовни дни на месец.

Има ли тайфуни в Хонконг?

Да, Хонконг се намира в зона на чести тайфуни и тропически бури. Силен тайфун връхлита Хонконг средно веднъж годишно.

Сезонът на ураганите продължава от юли до октомври. Според статистиката тайфуните са най-чести в началото на септември или в края на август.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.