Хонконг накратко

Хонконг

Хонконг е град с богата история, динамично настояще и светло бъдеще като един от най-големите икономически центрове в света.

Градът е разположен в изключително фотогеничен район с множество полуострови, острови, заливи и планини, достигащи височина от почти 1000 метра. Хоризонтът на Хонконг се състои от стотици небостъргачи - най-високата гъстота сред всички градове в света.

Вижте цените на хотелите и резервирайте настаняване сега

Но не само високите сгради впечатляват, Хонконг има и изненадващо обширни природни зони, пресечени с десетки километри туристически пътеки, а на много острови има красиви субтропични плажове с фин пясък.

Благодарение на близо 100-годишното британско управление Хонконг все още е силно съчетание от европейски и китайски влияния.

Въпреки че Хонконг е неразделна част от Китай, той образува т.нар. специален административен район ("САР Хонконг"), който дава на града широка автономия. Туристите от повечето страни в света например могат да пътуват до Хонконг без виза, за разлика от континентален Китай. Съседният Макао например, който е популярна дестинация за пътувания от Хонконг, има подобно устройство.

Население Площ Име Китайски/английски Часова зона
7 500 000 2 755 km2

香港 / Hong Kong

UTC +8

Получете повече съвети за посещение Хонконг

Независимо дали посещавате Хонконг за първи път, или многократно, разгледайте нашите полезни съвети и препоръки: