Монг Кок

Монг Кок, нощен пазар

Известният квартал Монг Кок, разположен в северния край на Nathan Road в Коулун привлича посетители особено през нощта.

10-те най-добри хотела в Хонконг

Счита се, че Монг Кок е най-големият пазар на открито в Хонконг. Няколкото улици в района около метростанция Монг Кок приличат повече на големи пазари, отколкото на каквото и да било друго.

Какво можете да си купите на пазарите в Монг Кок?

Накратко: всичко.

На сергиите се предлага евтина мода, багаж, канцеларски материали, бижута, играчки, занаятчийски изделия, електроника, стоки за дома, сувенири...

Ето защо на пазарите туристите се смесват с много местни жители, които идват в Монг Кок, за да пазаруват като в голям супермаркет на открито.

Кога да пазаруваме?

Въпреки че за пазарите в Монг Кок е разпространен терминът "нощни", в действителност по-голямата част от работното им време е през светлата част на денонощието.

Първите сергии отварят около 9:30 ч. и остават отворени до около 23:00 ч. В петък и събота много от сергиите са отворени и след полунощ.

Къде точно се намират пазарите в Монг Кок?

Въпреки че много туристически карти сочат мястото на търговския център Монг Коку на улица Портланд, известните нощни пазари се намират точно на противоположната страна на метростанцията.

Как да стигнем до там?

Най-лесният начин да стигнете до пазарите в Монг Кок е с метрото. Можете да използвате две станции, като и двете се намират на 250 метра от основните търговски улици.

  • Монг Кок - червена и зелена линия на метрото (към Хонконг Сентрал, Цим Ша Цуй, Коулун Бей, Кай Так)
  • Mong Kok East - светлосиня линия на метрото (в посока Hong Kong Central, Hung Hom, Sha Tin, китайската граница)

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Хонконг.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.