Golden Bauhinia Square

Площад Златна баухиния

Цветето баухиния има своето място не само на знамето на Хонконг, но и под формата на златна скулптура на една от най-красивите алеи в града.

Изберете най-доброто място за настаняване с изглед към Хонконг

Площадът на златната баухина се намира в квартал Уан Чай в централната част на Хонконг и е едно от най-популярните места за наблюдение на силуета на града с неговите високи сгради.

Изглед към Симфонията на светлините

По цялата приблизително 250-метрова дължина са монтирани високоговорители, от които всяка вечер в 20:00 ч. звучи музикален съпровод на лазерното светлинно шоу "Симфония на светлините".

Площад "Златна баухиния" е едно от трите места в Хонконг, където можете да слушате музика на живо по време на светлинното шоу.

По-голямата част от лазерните светлини са инсталирани на небостъргачи в централната част на Хонконг, а по-малките са в Коулун, който можете да видите от площад "Златна баухиния".

Ето защо Симфонията на светлините е популярно място за наблюдение от другата страна на крайбрежната алея Цим Ша Цуй.

Как да стигнем дотам?

Площадът и крайбрежната алея се намират зад огромния Конгресен и изложбен център на Хонконг в централната част на града.

Най-близката станция на метрото

  • Изложбен център (на около 150 метра) - светлосиня източна железопътна линия
  • Wan Chai (на около 600 метра) - тъмносиня островна линия

Пристанище

  • Пристанище за фериботи Wan Chai (на около 100 метра) - ферибот Star Ferry в посока Tsim Sha Tsui, разписание: starferry.com.hk/en/service

Автобуси

  • Пристанище Wan Chai Ferry Pier (на около 150 метра) - линии 641, 720, 722, 780, 788, разписания: citybus.com.hk

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Хонконг.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.