East Coast Park

Променада в парка East Coast

Пристанището и крайбрежната алея на East Coast Park в Causeway Bay са сред най-красивите места с изглед към хоризонта на Хонконг.

Изберете най-доброто място за настаняване с изглед към Хонконг

На 100-метровия кей има много пейки, а в края му се намира вентилационна шахта от пътен тунел, която сама по себе си е произведение на изкуството и фотогенично място.

Достъпът до кея е 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата и е безплатен.

360° изглед към пристанище Виктория

Благодарение на издатината под формата на кей, можете да се насладите на чудесна и практически 360° гледка към целия залив.

Вляво ще видите спиращия дъха силует на централната част на Хонконг с десетките му небостъргачи, а вдясно високите сгради на Коулун се издигат към небето.

Ако погледнете на изток от другата страна, ще видите високите жилищни блокове на Коулун Сити и Кай Так.

Насладете се на симфонията от светлини

По наше мнение паркът East Coast е най-доброто място за наблюдение на известната Симфония на светлините в Хонконг.

Въпреки че няма инсталирани високоговорители със съпътстваща музика, можете да я слушате на телефона си, като изтеглите текущата музикална песен чрез мобилното приложение "Симфония на светлините" (Google Play / App Store).

За разлика от крайбрежните алеи в Цим Ша Цуй или площад Баухиния, оттук можете да видите всички небостъргачи, участващи в светлинното шоу, макар и от по-голямо разстояние.

Как да стигнем дотам?

Най-близката метростанция е Fortress Hill на синята "островна линия". Разстоянието до крайбрежната алея е около 750 метра.

Има и трамвайна линия, която минава по главната улица до метростанцията.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Хонконг.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.