The Richard Haynes Boardwalk

Richard Haynes Boardwalk

Предградието на южния бряг на Барбадос - Бриджтаун - разполага с красива пешеходна алея покрай малки пясъчни плажове и е едно от най-популярните туристически места на целия остров.

Търсене на настаняване в Барбадос

Наречена на името на бившия министър-председател Ричард Хейнс, пешеходната дървена алея се простира на повече от 1,5 мили и е осеяна с голям брой елитни ресторанти, улични заведения за хранене, а на съседната улица има множество заведения за бързо хранене и тухлени магазини, включително супермаркети.

Популярен през деня и нощта

The Richard Hanyes Boardwalk Градът е популярно място за спорт, разходки, но и за шумни вечери в местните барове с жива музика.

Тук отсядат туристи от курорти и квартири, но мястото е много популярно и сред местните жители, които обичат да си правят пикници или да празнуват различни важни събития. Тук има по нещо за всеки.

Докато средната и източната част на алеята е по-оживена, с много забавления и хора, западният край е значително по-тих.

Плажове и плуване

Туристическата пътека граничи със сравнително тесни пясъчни плажове, които са широки от 2 до 10 метра, но спокойната атмосфера тук я прави едно от най-популярните места за плуване.

Най-широките плажове с най-много пространство, магазини за шезлонги и чадъри под наем и възрастни дървета се намират в двата края. Richard Haynes Boardwalk.

Западният край е значително по-тих, заобиколен от вили, хотелски комплекси и малки изкуствени заливчета. В източния край се спрете на известния плаж Рокли, който е дълъг около 200 метра.

Въпреки че някои от плажовете са в непосредствена близост до хотелските комплекси, те винаги са отворени за обществеността безплатно и без ограничения, за която на равни интервали от време от главната улица са обособени пешеходни коридори, обозначени с табела "Обществен достъп до плажа".

Входът към водата тук е постепенен и пясъчен. Водите край южния бряг обикновено са по-бурни, но вълните не са опасни. Напротив, можете да се насладите на чудесен бодисърфинг.

Настаняване на плажа

Районът около Richard Haynes Boardwalk може да се класифицира като кварталите Хейстингс и Рокли, може би малко неорганизиран на пръв поглед, но всъщност един от най-добрите райони за настаняване.

В близост до плажовете ще намерите пълни удобства, много ресторанти, заведения за бързо хранене, супермаркети и услуги, а по-отдалечените от морето квартали са много тихи.

Цените на по-евтините апартаменти варират между 3000 и 147 евро и ние бихме ги препоръчали:

  • Pirate's Inn ** - чисти студиа на отлично място, на 100 метра от плажа
  • Hotel PomMarine *** - обикновен чист хотел с добър рейтинг в тих район на 300 метра от плажа

Но можете да намерите и по-добри курорти в непосредствена близост до плажа. Някои от най-добрите са Sugar Bay Barbados **** или Courtyard by Marriott Bridgetown ****.

Транспорт до плажовете

Покрай брега минава улица с обозначение Highway 7, по която трафикът е много интензивен, а паркирането - ограничено. Макар че е безплатно да се паркира навсякъде по улицата, мястото е много малко (например в западния край на Boardwalk или на Rockley Beach). Местата обаче обикновено се запълват много рано сутрин.

По магистрала 7 обаче има голям брой споделени микробуси (най-вече маршрути 11 и 3D), но като цяло всички тези микробуси (ZRs) отиват до Бриджтаун (автогара Констишън Ривър), а от другата страна - до Ойстинс или летището (само 3D). Тези микробуси се движат средно веднъж на всеки 5-10 минути.

Има и автобуси, които се движат надолу по улицата до Бриджтаун (станция Fairchild Street) около 2 пъти на час, както и директни услуги до Speightstown (веднъж на всеки час или два).

Подробна информация за пътуването из острова можете да намерите в главата " Транспорт в Барбадос".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.