Maxwell Beach

Плаж Доувър

Квартал Максуел в южната част на Бриджтаун се смята за най-луксозната плажна дестинация в южната част на Барбадос. Красивите местни плажове Максуел и Доувър са заобиколени от фотогенични кокосови палми, луксозни курорти и скъпи ресторанти.

Търсене на места за настаняване в Барбадос

Улиците и тротоарите са забележимо по-подредени, а също така ще намерите по-добри супермаркети и ресторанти.

Достъп до плажовете

Местните плажове предлагат най-доброто от Барбадос. Фин бял пясък, удобен и безопасен достъп до водата и тропически пейзаж с кокосови палми.

На плажовете Максуел и Доувър ще намерите шезлонги и чадъри под наем, както и по-скъпи барове и плажни ресторанти. Единственият недостатък на местните плажове е, че те обикновено са с по-големи вълни и поради това нямат толкова добри условия за гмуркане с шнорхел. Въпреки това вълните рядко са толкова големи, че да бъдат опасни.

Въпреки че по-специално Maxwell Beach е буквално заобиколен от луксозни курорти, достъпът до плажа е свободен за всички.

Настаняване в Максуел

На плажовете около Максуел се настаняват туристи, които обичат реда, добре поддържаните улици и достатъчното количество удобства. Въпреки че тук се намират най-скъпите курорти на Бабрадос, в Максуел можете да отседнете и за по-малко от 130 щ.д. на вечер за двама в по-евтини апартаменти или хотели.

Сред най-евтините са хотелите със заглавие:

От друга страна, най-скъпите и най-добрите хотели можете да намерите под имената Sandals Barbados ***** или White Sands Beach Condos ****.

Транспорт до плажовете

Път с обозначение Highway 7 минава покрай бреговата линия на 150 метра от плажовете.

Затова е за предпочитане транспортът да се осъществява с автобус или с много по-натоварените ZRs, т.е. споделени таксита с точно определен маршрут. Те се движат от Бриджтаун (терминал Constitution River) по цялото южно крайбрежие до Оистинс, а някои (линия 3D) продължават до летището. Честотата на обслужване е приблизително 5 до 10 минути.

Малките микробуси се допълват 1-2 пъти на час от конвенционален голям автобус, който завършва в Бриджтаун на гара Fairchild Street.

Подробна информация за придвижването из острова е дадена в главата " Транспорт в Барбадос".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.