Традиционна храна в Барбадос

Барбадос

Барбадоската кухня е преплетена с английската и карибската кухня. В нея ще намерите например боб, яйца, сандвичи и риба.

Търсене на най-добрия хотел на плажа

Типично ястие е сандвич със сочна летяща риба, а за десерт непременно опитайте тортата с ром.

Популярна алкохолна напитка е пуншът с ром. Заслужава си да опитате и местния сироп Mauby, който има вкус на анасон, канела и други подправки. На вкус той прилича на кока-кола, но може да се изненадате от горчивия му вкус. Заслужава си да опитате и единствената местна бира "Банкс". Не можете да напуснете Барбадос, без да опитате местния ром Mount Gay. Това е най-старият марков ром в света.

Ако искате да спестите малко пари и да се храните като местни, хранете се на сергии или в заведения за бързо хранене (Chefette - местният Mc Donald's). Цените обикновено не надвишават 9 евро. Ако искате да опитате пресни морски дарове, отидете в Ойстинс. На местните рибни пазари всеки петък вечер има барбекюта на разумни цени.

Барбадос разполага с голям брой ресторанти, предлагащи местна и международна кухня - от азиатска до европейска. Цените варират от 15 евро нагоре.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.