Bridgetown

Бриджтаун

В столицата на Барбадос, Бриджтаун, живее почти половината от населението на острова. Тя служи като транспортен възел и туристическа атракция, като предлага не само красиви плажове, но и колониални паметници и исторически център, включен в списъка на ЮНЕСКО.

Търсене на настаняване в Барбадос

Бриджтаун може и да не впечатлява на пръв поглед, но за половиндневна екскурзия от курортите той е абсолютно идеален. А ако не искате да наемате кола в Барбадос, то той е чудесно място и за по-дългосрочно настаняване.

Забележителности и атракции

Центърът е сравнително малък и може да бъде обходен за един час. Някои от най-големите туристически атракции включват следното:

  • Сградите на парламента - правителството на Барбадос се помещава в малък комплекс от неоготически сгради, построен през 1874 г. Тя не е отворена за обществеността.
  • Катедралата"Сейнт Майкъл" - главната църква на Англиканската църква в Барбадос и един от най-старите паметници на острова, който първоначално датира от 1665 г. и е възстановен през 1789 г. Входът е свободен.
  • Гаризон - исторически район, пълен с военни крепости и квартали, разположен южно от центъра на града близо до плажа Пебълс и доминиран от известната писта Гаризон Савана, която е безплатна за разходка, ако няма състезания.
  • Дестилерия за ром Mount Gay - дестилерията на най-стария производител на ром в света, в която се провеждат обиколки за обществеността.
  • George Washington House (Къщата наДжордж Вашингтон ) - плантационната къща, в която младият Джордж Вашингтон отсяда за два месеца при болния си брат. Това е единствената резиденция на Вашингтон извън родните му Съединени щати. Сега къщата служи за музей.
  • Риана Драйв - от 2017 г. бившият Уестбъри Ню Роуд в Бриджтаун е преименуван на Риана Драйв. Това е така, защото там се намира зелено-оранжевата къща, в която е израснала световноизвестната певица Риана. Къщата се намира в края на улицата. Пред къщата има плочка с нейното име, така че няма как да я пропуснете.

За център на Бриджтаун се смята Площадът на националните герои, който е свързан с пешеходен мост над малката река Конституция с Площада на независимостта.

Въпреки че Бриджтаун е на брега на морето, в центъра му няма да намерите наистина хубава пешеходна алея покрай брега.

Плажове и плуване

В Бриджтаун ще се натъкнете на най-известния барбадоски плаж Pebbles Beach който понякога се нарича залива Карлайл. Плажът е един от най-дългите на острова и ще предложи много удобства за тези, които обичат забързания живот, спокойствието и гмуркането с шнорхел и подводница.

Само на около 200 метра от брега, на дълбочина от 3 до 25 метра, лежат шест потънали кораба.

По-малкият плаж Брандънс Бийч се намира на север от Бриджтаун, близо до пристанището и дестилерията Маунт Гей. Този плаж е без съоръжения и е идеална кратка спирка за посещение на дестилерията.

Настаняване в Бриджтаун

Настанете се в центъра на столицата, в случай че не разполагате с кола под наем. От Бриджтаун автобуси и споделени таксита (ZRs) ви отвеждат повече или по-малко из целия остров, при това доста често (обикновено поне веднъж на час).

Истината обаче е, че няма много предложения точно в центъра, а единствените добре платени и сравнително качествени места за настаняване са Mariner Motel с цени от 130 щ.д. на вечер за двама.

Други места за настаняване могат да се намерят на плажа Пебълс, като например хотел Hilton Barbados Resort ***** или Radisson Aquatica Resort Barbados ****.

Транспорт в Бриджтаун

Можете лесно да обиколите забележителностите и атракциите в непосредствена близост до града за 2 часа пеша.

Бриджтаун служи главно като транспортен център за придвижване из острова. Паркирането може да се окаже проблем, тъй като няма да намерите големи безплатни паркинги директно в града, но има платени гаражи или можете да спрете безплатно навсякъде по улицата.

В Бриджтаун има 4 автогари, чиито подробни местоположения, имена и дестинации са разгледани в главата " Транспорт в Барбадос ".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.