Къде да отседнете в Барбадос

Барбадос

Настаняването ще бъде най-скъпото перо в бюджета ви, когато пътувате до Барбадос. Кои са най-евтините места за настаняване? И къде са най-добрите? Прочетете в тази глава.

Къде да отседнете в Барбадос

Барбадос ще ви предложи много луксозни курорти от затворен тип, които не трябва да напускате за времето на почивката си, както и частни къщи за гости или апартаменти, в които местните жители отдават под наем стая или целия имот.

Препоръчваме ви да проверите наличните оферти и най-вече цените, преди да закупите билета си:

  • Вижте настаняването в Барбадос - booking.com
  • Вижте настаняване в Барбадос - agoda.com

Ако се отправяте към Барбадос в разгара на сезона, между декември и април, резервирайте доста по-рано, дори 6 месеца или повече! Офертите намаляват бързо, а цените се повишават значително с наближаването на датата на пътуването.

Курорти и места за настаняване на брега на морето

Търсете най-голяма концентрация на курорти, хотели, апартаменти и квартири по южното и западното крайбрежие, които са почти непрекъснато застроени райони.

Панорамата на плажовете е непокътната от високи бетонни сгради. Апартаментните сгради и курортите обикновено са по-ниски и потънали сред палмите.

Повечето места за настаняване се намират в главния град Бриджтаун, особено в южната му част в кварталите Хейстингс, Рокли и Сейнт Лорънс. Градът е много оживен, с много развлечения, супермаркети, ресторанти и широка гама от места за настаняване - от по-евтини частни апартаменти до скъпи курорти.

Популярен курорт е град Оистинс в най-южната част на острова, който има по-спокоен характер, с изключение на много оживените уикенди, когато има нощни рибни пазари. В Оистинс е по-вероятно да отседнете в по-евтини частни апартаменти или в много скъпи курорти.

Западното крайбрежие е дом на по-тихи курорти, по-тесни плажове и скъпи курорти с пълно обслужване. Ако искате да се насладите на релаксираща и необезпокоявана почивка в Барбадос, но все пак да разполагате с пълен набор от удобства на една ръка разстояние, не търсете по-далеч от Холестаун или Уестън.

В югоизточната част на острова ви очаква съвсем различна среда - широки равнини с минимална растителност, малки плажове под скали с големи вълни и малко посетители. Градовете тук са много тихи и идеални за по-дълъг престой, ако разполагате с кола под наем.

Вътрешността и източната част на острова

Ако не искате да прекарвате време в гъсто населените западни и южни части на Барбадос, можете да се опитате да намерите настаняване в централната или източната част, където туристите рядко се насочват.

Тук няма много места за настаняване, но тези, които ще намерите, обикновено са на значително по-добри цени от известните курорти.

Цени на хотелите в Барбадос

Барбадос е скъпа дестинация и дори в рамките на Карибския басейн цените му са над средните.

За 1 нощувка в стая с 2 легла тук ще платите от 100 щ.д. до 180 щ.д. в малък хотел или апартамент, като само в редки случаи ще намерите цени под 80 щ.д. за частни апартаменти във вътрешността на страната.

Търсене на евтино настаняване в Барбадос

Най-ниските цени в крайбрежните курорти започват от 290 usd и се издигат до произволни висоти в най-луксозните хотели.

Най-високите цени за настаняване са през високия сезон, от декември до средата на април. Ако пътувате през този период, препоръчваме ви да резервирате настаняване доста по-рано (4 или повече месеца).

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.