Oistins

Oistins

Оживеният град Оистинс е чудесна алтернатива на туристическите плажове около Бриджтаун. Оистинс живее със собствен ритъм, улиците са много по-претъпкани с местни жители, но туристите се насочват към него заради красивите плажове и нощния живот през уикенда.

Търсене на настаняване в Барбадос

Оистинс ще ви предложи и пълни туристически удобства с ресторанти KFC, голям супермаркет Massy и банкомати.

Какви плажове да посетите в Оистинс? И какво друго да правите тук?

Плажове и плуване

Точно в центъра на Оистинс ще намерите едно от най-добрите места за плуване, слънчеви бани и релакс в цял Барбадос. Мястото, наречено Маями Бийч, омагьосва с горичка от възрастни дървета, сред които са разположени обществени маси с пейки и хамаци.

Самият плаж е доста къс, но на мекия бял пясък винаги има достатъчно място за шезлонг. Дори и с чадър, можете да наемете такъв от малък павилион, но на плажа има достатъчно място за тези, които разполагат със собствено оборудване.

Входът към водата е пясъчен и много постепенен. Южната страна на плажа се мие от приятни вълни, а по-късата западна страна е в малък залив с много спокойна вода.

Oistins Fish Fry

Всеки петък вечер Ойстинс оживява с местна музика и няколко отворени сергии с риба на скара, алкохол и сувенири. Това е чудесно и прочуто място, където можете да се запознаете с местните хора, култура и кухня едновременно.

Всъщност това е едно голямо парти с барбекю на открито, което се провежда точно в центъра на града до автогарата(местоположението е показано на картата).

Настаняване в Oistins

Настаняването в града е предимно в по-малки апартаменти, които се отдават под наем на туристи от местни жители. Цените са много разумни за Барбадос и започват от 80 щ.д. на вечер в апартамент с 2 легла.

Бихме препоръчали следните апартаменти сред добре оценените бюджетни места за настаняване:

В близост до Oistins Miami Beach можете да отседнете и в класически луксозен хотел. Little Arches Boutique Hotel ****.

Транспорт до Oistins

Градът е един от най-добре достъпните на острова с кола и автобус.

Точно в центъра, до пазара, можете да паркирате на наистина просторен безплатен паркинг (местоположение на google.com/maps), който се пълни напълно само в петък и събота вечер, когато има събитие Oistins Fish Fry.

Наем на кола - Барбадос

До Оистинс може да се стигне от Бриджтаун и всички квартали по протежение на H7 (Хейстингс, Рокли, Сейнт Лорънс, Уортинг) с много честа услуга от ZR (микробуси) и автобуси.

Микробусите и микробусите (ZRs) се движат от гара Constitution River в Бриджтаун, а автобусите - от автогарата на улица Farichild. Между градовете се движат голям брой маршрути, но просто попитайте и винаги ще бъдете насочени към най-близката услуга.

Фургоните (ZRs) с микробуси се движат значително по-често (средно веднъж на всеки 5 минути), докато редовните големи автобуси се движат само 1-2 пъти на час.

От Оистинс можете да стигнете и с директни автобуси и микробуси (около 2 пъти на час) до Спейтстаун и всички курорти по крайбрежието, тъй като услугите не се извършват по вътрешната магистрала, а по крайбрежната магистрала 1.

Подробна информация за пътуването из острова можете да намерите в главата " Транспорт в Барбадос".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.