Harrison's Cave

Пещерата на Харисън

В сърцето на хинтерланда на Барбадос под земята се намира огромна пещерна система и истинско природно бижу. Harrison's Cave са красиви сталактитни пещери с басейни, които можете да разгледате от влакче с екскурзовод.

Търсене на места за настаняване в Барбадос

Пещерите са открити през XVIII век, но са проучени и направени достъпни едва през 80-те години на XX век.

Основният маршрут за посетители е през широкия тунел на пещерата Бойс, който ви отвежда в 15-метровата Голяма зала - най-голямата площ в Harrison's Cave. Оттук пещерната система продължава с още проходи с дължина до 2,5 км, повечето от които са недостъпни.

Малко електрическо влакче с открити вагони превозва туристите през пещерите, което прави посещението на пещерите подходящо и за по-слабо физически подготвени туристи.

Входни такси и работно време

Пещерата е отворена всеки ден и е достъпна само с екскурзовод. Екскурзиите започват на всеки 20 минути, а обиколката на пещерата отнема около 40 минути.

Първото влизане е в 9:20 ч., а последното - в 15:00 ч., като можете предварително да резервирате мястото си онлайн на уебсайта на пещерния оператор , chukka.com. Трябва обаче да пристигнете 30 минути преди началото на обиколката, за да преминете през инструкциите за безопасност и да си сложите каски.

За да влезете, посетете 60 британски долара или 30 щатски долара, като можете да платите и в двете валути.

Транспорт до Harrison's Cave

Пещерата е разположена в средата на острова и до нея се стига най-добре с кола. На място има голям безплатен паркинг и е на 13 км от Бриджтаун, вж. на google.com/maps.

Наем на кола - Барбадос

Въпреки че автобусите не стигат чак до пещерата, най-близката автобусна спирка е само на 700 метра от входа(местоположението е показано на картата). През пещерата минават следните линии:

  • Bus 4 от Бриджтаун (терминал "Принцеса Алис") и Белплайн около веднъж на час
  • Bus 4A от Бриджтаун (терминал "Принцеса Алис") около веднъж на час
  • Minibus 57 от Бриджтаун (терминал Чипсайд) на нередовни интервали

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.