Карта и география на Барбадос

Барбадос

Търсите местоположението на Барбадос на картата? Открийте всички географски забележителности на Барбадос.

Търсене на настаняване в Барбадос

Къде е Барбадос?

Барбадос се намира в Карибския басейн на около 150 км източно от Сейнт Винсент, на 170 км югоизточно от Сейнт Лусия и на 300 км северно от Тринидад и Тобаго.

Държавата Барбадос е единственият населен остров.

Площта на Барбадос е 439 кв. км, От запад на изток основният остров е с размери около 20 км, а от север на юг - около 30 км.

Онлайн карта на Барбадос

Разгледайте няколко карти на Барбадос, за да откриете лесно къде да отседнете, къде е най-голямата концентрация на забележителности или туристически маршрути.

География

Барбадос се намира в Малките Антили, но на около 150 км източно от основния пояс от острови. По тази причина, въпреки че обикновено се нарича част от Карибския басейн, бреговете му вече не граничат с Карибско море, а само с Атлантическия океан.

Формата на острова също е необичайна, тъй като за разлика от други в Карибския басейн той има равна брегова линия без по-големи или по-дълбоки заливи.

Страната Барбадос се състои само от един-единствен едноименен остров, който заема площ от 439 кв. км, което го прави 13-ата най-малка независима държава в света по площ.

Барбадос е доста плосък остров, поне в западната, южната и централната си част. Той започва да се вълнува по-осезаемо на изток, където има фотогенични гористи хълмове с дълбоки оврази и гледки към драматичното източно крайбрежие.

Барбадос е разделен на 11 енории (административни единици). Столицата Бриджтаун се намира в енорията Сейнт Майкъл. Най-големите туристически райони са разположени на западното и югозападното крайбрежие. За разлика от тях източната част не е толкова посещавана.

Барбадос в цифри

В края на тази глава представяме и интересни географски данни за Барбадос.

  • Най-висока планина - Mount Hillaby (340 м над морското равнище)
  • Най-дългата река - Constitution River (620 м)
  • Съседни държави - 0 (Барбадос има само морска граница със следните територии: Винсент и Гренадини, Сейнт Лусия, Мартиника, Тринидад и Тобаго, Венецуела, Гвиана)
  • Дължина на бреговата линия - 97 км
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.