Pebbles Beach

Плаж Камъчета

Pebbles Beach е най-известният и най-дългият плаж в Барбадос. Въпреки че е много посещаван, той привлича с много пространство, естествена сянка от дърветата и чудесно плуване с плавно навлизане в морето.

Освен това той е известен и с 6-те корабокрушения, които лежат на дъното сравнително близо до брега и са достъпни за гмуркачи и за шнорхелинг. Голямата достъпност на плажа само допълва списъка с положителни страни.

Търсене на настаняване в Барбадос

Името на плажа е малко объркващо. Всъщност повърхността му представлява фин бял пясък, а малките камъчета са наистина минимални.

Плажът на камъчетата или заливът Карлайл?

Понякога даването на име на плаж може да е малко объркващо. В различните пътеводители ще видите предимно имената Pebbles Beach или Carlisle Bay, но също и Brownes Beach.

Факт е, че те винаги се отнасят за един и същи плаж, защото плажът Pebbles Beach се простира около залива Carlisle Bay. В този случай Brownes Beach е просто местно наименование на средната част на Pebbles Beach.

Плувни и плажни съоръжения

Плажът Pebbles Beach е чудесно място за целодневно плуване и кратка спирка за потапяне. Перфектната му достъпност, дължина и разнообразни удобства го правят един от най-добрите плажове в Барбадос.

Дължината му е около 1500 метра, а ширината е повече от достатъчна. Освен това финият бял пясък на много места преминава към улицата в тревисти площи с много възрастни дървета.

На плажа има безплатни тоалетни и душове с прясна вода.

Тъй като плажът Пебълс се намира практически в центъра на Бриджтаун, не е нужно да се притеснявате за удобствата. По дължината на плажа ще попаднете на престижни ресторанти, улични евтини заведения за хранене, посещавани от местните жители, магазини за сувенири и мини-маркети за хранителни стоки и, разбира се, на множество места за водни спортове и екскурзии с шнорхел.

Гмуркане с шнорхел и гмуркане при 6 потънали кораба

Заливът Карлайл е мястото с най-голяма концентрация на потънали кораби в Карибския басейн. Корабите са естествено убежище за стотици видове пъстри риби, а морските костенурки са в изобилие.

На разстояние между 200 и 300 метра от брега се намират шест корабокрушения, разположени на дълбочина от 5 до 20 метра:

  • Баржа (дълга 10 метра, потънала през 2003 г.) - най-малкият кораб или по-скоро потънал кей с двигател лежи на дълбочина 5 метра.
  • Корнуолис (дълъг 10 метра, потопен през 1942 г.) - остатъкът от канадски кораб, потопен от германско торпедо, се намира на дълбочина 5 метра
  • Berwind (дълъг 21 метра, потопен през 1919 г.) - влекачът, запазен в цялата си дължина, се намира на дълбочина 10 метра
  • Bajan Queen (най-големият с дължина 36 метра, потопен през 2002 г.) - бившият туристически партиен кораб се намира на дълбочина 12 метра, но най-високата му част е само на 3 метра под повърхността
  • Ce-Trek (дължина 13 метра, потопена през 1986 г.) - малка запазена лодка, която лежи на дълбочина 14 метра и вероятно е най-малко привлекателна от гледна точка на гмуркането
  • Elion (дълга 30 метра, потопена през 1996 г.) - най-атрактивната лодка за туристите е потопена от властите, след като е установено, че е буквално пълна с наркотици от Колумбия, и лежи на дълбочина 17 метра

С изключение на Elion и Ce-Trek, всички са достъпни от брега и са подходящи за гмуркане с шнорхел. Не е необходимо да плащате за скъпи (и много кратки) организирани разходки с лодка (обикновено струват 60 минути около 60 до 100 щ.д.).

До лодките се стига от средата на плажа Пебълс (приблизително местоположение на Google.com/maps), а ако имате и плавници за шнорхел, можете да доплувате до тях за 5 минути. Ще познаете мястото от плажа от пръв поглед: то ще бъде заобиколено от круизни кораби и обозначено с бяла и оранжева буя с надпис "Carlisle Bay Marine Park".

Настаняване на плажа Pebbles Beach

В южния край на залива Карлайл Бей ще отседнете в два големи хотела, които са сред най-популярните в Бриджтаун. Те се намират точно на плажа и разполагат с част от плажа със собствени шезлонги и чадъри.

Само през улицата, на около 100 метра от плажа, можете да отседнете в добре оценен частен апартамент 8 Banyan Court на цена от около 240 щ.д. на вечер в апартамент за максимум 4 души. На около 250 метра по-нататък ще намерите по-евтин апартамент Believe Caribbean Apartment на цена от 80 щ.д. на вечер.

Транспорт до плажа Pebbles

Една от главните улици в Бриджтаун, Бей Стрийт (известна още като Магистрала 7), минава по протежение на целия плаж. В средата на плажа ще намерите безплатен обществен паркинг (местоположението е посочено в google.com/maps), но около 9:00 ч. сутринта той обикновено е безнадеждно зает.

Сравнете цените на колите под наем

Споделени таксита, микробуси и автобуси минават от време на време точно по Bay Street. В Бриджтаун големите автобуси тръгват от автобусния терминал на Fairchild Street, а микробусите и микробусите - от терминала на Constitution River.

Микробусите се движат по-често от терминала Constitution River, просто попитайте за "Carlisle Bay". Ако идвате от някое от местата в курортите в южната част на Барбадос, можете да се качите на всеки автобус или микробус.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.