Плаж Макронисос

Плаж Макронисос

Курортът Ая Напа в Източен Кипър разполага с много плажове, някои от които са сред най-известните в Кипър. Плаж номер 1 е известният плаж Ниси, но според мнозина истинският най-красив плаж в Ая Напа е плажът Макронисос.

  • Финият светъл пясък
  • Много плитка вода и постепенно навлизане в морето без скали
  • Спокойно море, защитено от ветрове
  • Размери приблизително 200 x 150 метра

Хотели близо до плажа на Ая Напа

Удобства за плуване и плаж

Плажът на Макронисос е вече извън града, заобиколен само от няколко хотела и иначе е в приятна селска среда. Поради това плажът Макронисос е много по-тих от този на Ниси. Всъщност плажът свързва малък скалист остров с бреговата линия, създавайки две лагуни - можете да плувате и от двете страни на плажа.

Няма входна такса за плажа и има пълни удобства под формата на много ресторанти и барове, малък аквапарк, различни водни спортове и дейности, които се предлагат, и, разбира се, шезлонги и чадъри под наем (7,50 евро за комплект от един чадър и два шезлонга).

Хотели близо до плажа Макронисос

Няколко хотела и курорта заобикалят плажа, но известността на Макронисос се изразява в по-високи цени, които започват от 4 0 eur 0 eur на вечер за двама в разгара на сезона.

Транспорт

Плажът Makronissos се намира близо до главния път, минаващ през Ая Напа, а непосредствено до плажа има безплатен паркинг. Той обаче се запълва много бързо и няма къде да спрете около 9 ч. сутринта.

Затова е по-добре да се използват автобусите, които спират на около 70 метра от плажа. Тук спират междуградските линии на InterCity от Ларнака и Никозия, както и линиите на местния обществен транспорт OSEA 101 и 102, които ще ви отведат до аквапарка, центъра на Ая Напа, нос Греко и Протарас.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.