Nissi Beach

Плажът Nissi

Един от най-добрите плажове в Кипър и известен в цяла Европа, който не бива да пропускате, е плажът Ниси, разположен на около 1,5 км от центъра на Ая Напа. Плажът Ниси е чудесно място за любителите на добре достъпните плажове с пълни удобства, чиста вода и добре поддържана околна среда.

  • Финият светъл пясък
  • Много плитка вода и постепенно навлизане в морето без скали
  • Спокойно море, защитено от ветрове
  • Размери приблизително 400 x 50 метра

Хотели близо до плажа Ayia Napa

Удобства за плуване и плаж

Плажът Ниси има градски характер, заобиколен е от хотелски комплекси, които обаче не украсяват околността с високи сгради, а са по-скоро скрити зад пояси от палми. Гледката от плажа се доминира от красиво скалисто островче, намиращо се на около 50 метра от него, до което можете лесно да доплувате.

Плуването на плажа Ниси е идеално за семейства с деца, още повече че морето е плитко дори на 100 метра от брега. Можете не само да научите децата си да плуват в безопасността на плитките спокойни води, но и да играете с тях различни водни игри.

Плажът няма входна такса и разполага с пълни удобства под формата на много ресторанти и барове, малък аквапарк, различни водни спортове и дейности и, разбира се, шезлонги и чадъри под наем (15 евро за комплект от един чадър и два шезлонга).

Хотели близо до плажа Ниси

Около плажа има няколко хотела и курорта, но известността на Ниси се изразява в по-високи цени, които започват от 120 евро на вечер за двама в разгара на сезона.

Транспорт

Плажът Nissi се намира близо до главния път през Ая Напа и има безплатен паркинг в непосредствена близост до плажа. Той обаче се запълва много бързо и няма къде да спрете около 9 ч. сутринта.

Затова е по-добре да използвате автобусите, които спират на около 70 метра от плажа. Тук спират междуградските линии на InterCity от Ларнака и Никозия, както и местният обществен транспорт OSEA, който ще ви отведе до аквапарка, центъра на Ая Напа, нос Греко и Протарас.

Линии 101, 102, 201, 501, 502, 510, 704, 705, 709, 710, 711 спират на плажа.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Кипър.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.