Speightstown

Speightstown

Най-големият град в северната част на Барбадос, Спейтстаун, е основен туристически и административен център в тази част на острова.

Търсене на настаняване в Барбадос

И все пак Спийтстаун се отличава със сънливо и спокойно усещане - той е значително по-малко пренаселен от гъсто населения пояс на юг около Бриджтаун.

Плажове в Спийстаун

Местните плажове са малки, но спокойни и в сравнение с южната част на Барбадос са значително по-малко претъпкани. Най-доброто място за плуване е плажът Хейуудс (местоположение на google.com/maps), разположен между центъра на града и пристанището за частни яхти.

Този плаж е осеян с палми и други възрастни дървета, които осигуряват естествена сянка. Плажът е с фин бял пясък и много удобен безопасен вход към морето. Освен това плажът Хейуудс е един от малкото плажове на западното крайбрежие, който е лесно достъпен с автомобил, тъй като има сравнително просторен безплатен паркинг точно до морето (местоположение на google.com/maps).

Little Bristol

Спийтстаун привлича туристите със силно изразеното колониално усещане от XVII-XIX век. Улиците са осеяни с ниски цветни и дървени къщи с известна историческа патина.

Между другото, от векове градът е наричан Little Bristol заради дългото и голямо присъствие на британския флот, който е бил разположен тук от 1630 г. до получаването на независимостта на Барбадос през XX век.

Разходете се по улиците на Спийтстаун, спрете се в някой бар на крайбрежната алея и след час продължете с опознаването на Барбадос.

Настаняване в Спийтстаун

В града ще попаднете на места за настаняване в апартаменти на цени от 120 щ.д. на вечер за двама в разгара на сезона, което е много добра цена за Барбадос. Бихме препоръчали тези апартаменти:

В Спейтстаун можете да отседнете и в плажни курорти на по-достъпни цени, отколкото на юг към Бриджтаун. Например, хотел Port St. Charles **** предлага просторни апартаменти на цена до 3 пъти по-ниска от тази на по-известните курорти на юг.

Транспорт до Спейтстаун

Тук има много малко места за паркиране, но малък търговски център на южния вход на центъра ви позволява да паркирате безплатно (местоположение на google.com/maps). Вярно е, че е само за клиенти, но никой не проверява това, освен ако не стоите там цял ден.

Сравнете цените на колите под наем

Градът е лесно достъпен и с обществен транспорт. Връзките по магистрала 1, път, който се вие през курортите по цялото западно крайбрежие, до Бриджтаун са чести, като маршрутът се изпълнява приблизително веднъж на всеки 5 до 15 минути през деня.

Автогара има в Спийтстаун, северно от центъра на града (местоположение на google.com/maps). В Бриджтаун всички услуги от Speightstown завършват на автогара Princess Alice (големи автобуси) или на съседната автогара Cheapside (малки микробуси). Цената за автобусите и микробусите е еднаква за целия остров и е 3,50 bbd.

Излишно е да изброяваме връзките на всички превози, които се извършват между Спийтстаун и Бриджтаун. Достатъчно е да се появите на автогарата и обслужващият персонал ще ви насочи към най-близкия микробус.

От Спейтстаун се движат предимно по-малки микробуси, но също така и автобус 1С (веднъж на всеки 30 минути) до дестинации в северната част на Барбадос, като например пещерите Animal Flower Cave (но трябва да изминете около 1 км от автобусната спирка).

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.