Animal Flower Cave

Пещера на животните

Animal Flower Cave е частна туристическа атракция, управлявана от собствениците на едноименния ресторант, който се намира в най-северната точка на остров Барбадос. Драматичната и напълно гола брегова линия тук е впечатляваща, със своите стръмни и назъбени скали, които преди време са били подводни коралови рифове.

Търсене на места за настаняване в Барбадос

В близост до ресторанта по широка стълба се стига до огромна пещера на морското равнище с естествени басейни, които се пълнят с прилива на морските вълни.

Влизане в пещерата и плуване

До пещерата се стига по късо и много тясно стълбище през скалата. Ще откриете широка пещера, затворена от три страни с много здрави стени. От четвъртата страна се открива спираща дъха гледка към океана и разбиващите се вълни.

Можете спокойно да плувате в няколкото басейна, само си пригответе бански костюм и кърпа, преди да влезете в пещерата, тъй като в нея няма много място.

Басейните са много плитки, така че очаквайте по-скоро кратко потапяне, отколкото истинско плуване.

  • Работно време - от 9:30 до 16:00 ч. от вторник до неделя (в понеделник винаги е затворено), ако има големи вълни, винаги остава затворено
  • Цена - 40 британски долара / 20 щатски долара
  • Официален уебсайт: www.animalflowercave.com

Разходка из рифовете

Може би дори по-впечатляваща от самата пещера е разходката по назъбените скали, която е безплатна, но началната точка на пътеките по скалите е зад оградената зона, така че работното време е същото като на пещерата.

Нахранете се с божествена гледка

Ресторантът Animal Flower Cave предлага места за сядане точно над открития риф и е едно от най-популярните заведения за хранене в Барбадос.

Ако сте се насочили към него за обяд, препоръчваме ви да резервирате маса на уебсайта на ресторанта.

Как да стигнете дотам?

Най-лесният начин да стигнете дотам е с кола, която може да се движи по асфалтовия път до самите пещери и да се паркира на безплатния паркинг. Отбивките към Animal Flower Cave са обозначени с табели, но очаквайте последните няколко километра да изминете по тесни селски пътища, всички от които са асфалтови.

Коли под наем - Барбадос

Няма автобуси или ZR (микробуси), които да пътуват директно до пещерата. Най-близката автобусна спирка се намира на това място, на около 850 метра от пещерата. Автобусът 1C през Спийстаун до Бриджтаун минава оттук веднъж на всеки половин час, както и микробусите и 90 на нередовни интервали.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Барбадос.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.