Какво да видите в Тайланд

19 места, които трябва да видите

Плаж Равай, Пукет
Пукет

Остров

Пукет е остров, разположен на западния бряг на Малайзийския полуостров, и е една от най-популярните плажни дестинации в Югоизточна Азия. Оживените курорти с красивите си дълги плажове с бял и чист пясък приканват към релаксираща почивка, докато предложенията на много местни туристически агенции насърчават активното опознаване на малките острови в близост.

Прочетете наръчник
Bangkok
Банкок

Столицата на Тайланд е известна със своите противоречия. Джунглата на страната ще ви омагьоса и шокира по много начини. "Венеция на Изтока" - прозвище, дадено на града благодарение на многобройните му канали и преминаващата през него река Чао Прая - е известна с интензивния си трафик (дори по повдигнатите многоетажни магистрали), претъпканите улици, но и с оазисите на спокойствие, които могат да бъдат открити в някой от градските паркове или в…

Прочетете наръчник
Аютая
Аютая

Историческа сграда, Храм

Само на час и половина от Банкок се намира бившата столица на някогашното сиамско кралство Аютая, която е най-популярната туристическа спирка при пътуване из вътрешността на Тайланд. Специални оферти за полети до Тайланд Търсене на най-евтиното настаняване в Банкок Откриването на величествените каменни руини ще ви разкрие много тайни за някогашното материално, но най-вече духовно богатство на империята. На спокойната атмосфера най-добре ще…

Прочетете повече
Тайланд
Краби

Високи варовикови скали, покрити с гъста тропическа растителност, бели плажове с фин пясък и кокосови палми... Това е провинция Краби. Не напразно Краби е една от най-популярните туристически дестинации в Тайланд. И независимо дали ще се отправите към световноизвестните плажове на Райлай, ще се насладите на диви партита на остров Кох Фи Фи или ще се впуснете в приключения в джунглите на вътрешността на страната, няма да останете разочаровани.

Прочетете наръчник
Мост над река Квай
Канчанабури

Градът, разположен в Западен Тайланд, където природните пейзажи, допълнени от водопади, илюстрират известния мост над река Квай, свързан с известната история по време на Втората световна война, е една от най-популярните дестинации за еднодневни или двудневни екскурзии от Банкок. Специални оферти за полети до Тайланд Търсене на най-евтиното настаняване в Канчанабури Препоръчваме също така пътуване до някоя от близките пещери и особено…

Прочетете повече
Phraya Nakhon Cave
Хуа Хин

Хуа Хин е по-скоро курорт за тайландците, които се насочват към него за уикендите от конкретния Банкок. За вас той ще бъде идеална спирка, когато пътувате между Банкок и южната част на страната. Тук ще откриете най-старата и отлично запазена железопътна гара с кралски салон, красиви национални паркове, лозя и няколко километра брегова линия, която обаче не е идилията, която може да се очаква от Тайланд. Препоръчвам ви еднодневна екскурзия до…

Прочетете повече
Тайланд
Ко Ланта

Не искате да прекарвате цялото си време в изключително популярния Пукет? Отправете се малко по на юг към Малайзия и открийте остров Кох Ланта, който все още не е завладян от масовия туризъм.

Прочетете повече
Тайланд
Ко Тао

Архипелагът Ко Тао, разположен близо до популярния остров Ко Самуи, е рай за всички ентусиазирани гмуркачи и за по-малко опитните, които предпочитат гмуркането с шнорхел.

Прочетете повече
Чианг Рай
Чианг Рай

Белият срещу черния храм, чаените плантации и традиционните села, скрити дълбоко в планините около града - това е Чианг Рай с неговата уникална околност и атмосфера, толкова различна от тази в останалата част на Тайланд. В днешно време посещението на Чианг Рай се използва и като приятна спирка по пътя към съседен Лаос.

Прочетете повече
Chiang Mai
Чианг Май

Мека за дигиталните номади в Азия, с вълшебна атмосфера и невероятни ресторанти и кафенета. Някога столица на кралство Ланна, известно още като "Кралството на милион оризови полета", градът все още разполага с добре запазени храмове и компактен център, частично укрепен със стени. Туристите ще намерят много начини да се насладят на престоя си тук. Например да се обогатят с нови умения, като масаж или курсове по готварство.

Прочетете повече
Pai
Pai

Луд Пай с хипи атмосфера, разположен в долина, заобиколена от хълмове с листна растителност, която се изминава за три часа с автомобил (затова си пригответе хапчета против гадене). Най-добрият начин да разгледате природните кътчета, криещи термални извори, водопади, каньони, пещери и други, е да наемете мотоциклет или скутер.

Прочетете повече
Сухотай
Сухотай

Гордият носител на списъка на ЮНЕСКО е пълен с храмове, в които и днес можете да усетите духовната атмосфера. В рамките на един ден аурата на това исторически значимо място може да бъде напълно погълната, например с велосипед. А защо значимо? Именно тук е написано началото на историята на тайландската нация много преди да се появи самият Сиам.

Прочетете повече
Krabi
Тайландски залив

Пукет, Ко Фи Фи или Краби? В тази категория Краби печели в провинцията, наречена сполучливо "Гората на островите". Тези зеленикаво-кафяви карстови острови, надничащи от лазурното море, са в зашеметяващ контраст с дългите пясъчни плажове. Точно отсреща се намира курортът Пукет, а между тях е известният остров Кох Фи Фи, където е сниман известният филм "Плажът" с Леонардо ди Каприо.

Прочетете повече
Koh Samui
Ко Самуи

Един от най-търсените острови и най-удобният за достигане със самолет. След това от вас зависи дали ще изберете 9-километровия оживен плаж Чавенг, където наистина е оживено, или ще предпочетете по-скрити кътчета като Ламай.

Прочетете повече
Кох Чанг
Кох Чанг

Заслужава си да посетите и остров Кох Чанг близо до границата с Камбоджа, който предлага комбинация от планински остров, голяма част от който е защитен от дълги пясъчни плажове и невероятни залези. Идеалният начин за придвижване из острова е да наемете мотоциклет и да обиколите периметъра му.

Прочетете повече
Phu Kradueng
Phu Ruea

Национални паркове Phu Kradueng и Phu Ruea Фауната и флората в перфектна симбиоза предлагат спокойствие, а туризмът - приятна активна релаксация за тялото. Какво ще кажете за поход до най-високата планина в района, Khok Moei (1316 м над морското равнище)? Или да се разхладите при 30-метровия водопад в НП Фу Руеа, известен и с най-студения климат в Тайланд. Различни предизвикателни преходи предлагат гледки към долината и реките Меконг и Хуеанг.…

Прочетете повече
Кхао Сок
Кхао Сок

Националният парк Khao Sok е известен като един от най-красивите природни резервати в страната. Джунгли, варовикови скални образувания, реки и езера, където спокойно живеят азиатски слонове, елени, диви прасета, тапири, маймуни и много други животни.

Прочетете повече
Phanom rung
Phanom Rung

За любителите на историята, които не могат да се наситят на Аютая и Сухотай, препоръчваме историческия парк Бури Рам. Пханом Рунг е комплекс от храмове с кхмерска архитектура (подобен на този в Ангкор, Камбоджа). Много храмове, построени в чест на бог Шива, символизиращи свещената планина Кайлас, се издигат в небето от X в. насам. Те не само радват окото, но предлагат направо божествена атмосфера, натрупана през вековете. Тръгнете да…

Прочетете повече
Maeklong
Mae Klong

Пазар

Невзрачният град Маеклонг (по-известен като Мае Клонг) в провинция Самут Сонгкрам привлича туристите с една необичайна атракция. Направете еднодневна екскурзия от Банкок и се насладете на адреналин при пазаруването на пазара, през чийто център минава железопътна линия. Специални оферти за полети до Тайланд Търсене на най-евтиното настаняване в Банкок Въпреки че железопътният пазар в Ханой, Виетнам, е по-известен, тайландският определено…

Прочетете повече