Какво да правите в Тайланд

Тайланд

Масажи и курсове по масаж

Да посетите Тайланд и да не се подложите на тайландски масаж е все едно да отидете в Тайланд и да не плувате в морето. Немислимо. Нежните ръце на тайландските жени ще отпуснат мускулите ви и ще се почувствате сякаш летите. Ако искате да навлезете по-надълбоко в изследването си, определено не пропускайте Чианг Май в северната част на страната. Той е известен с най-добрите училища по масаж в страната, където можете да избирате от множество курсове. Цените за 5-дневни курсове, за които ще получите сертификат, варират от 130 до 150 евро.

Медитация и йога

Страната на будизма е идеалното място да преоткриете себе си чрез медитация, съчетана с йога. Много организации предлагат така наречените "отстъпления", където можете да прекарате няколко дни в изолация и да водите аскетичния живот на монах. Ако времето ви е ограничено, можете поне да посетите "Drop in class", където срещу предимно доброволна такса можете да медитирате чрез различни техники и да разтегнете тялото си чрез йога в компанията на интересни хора.

Гмуркане/шнорхелинг

Гмуркането в Тайланд може да се раздели на две основни области - източното крайбрежие (Тайландски залив) и западното крайбрежие (Андаманско море). Като цяло по-интересен и подходящ за гмуркане е районът на Андаманско море - островите Фи Фи, Пукет, Кох Яо Яй и най-добрият - Симиланските острови.

Тайландски бокс

Не, не, не ви убеждаваме да се биете с когото и да било. Тайландският бокс е боен спорт, известен като изкуството на осемте крайника, тъй като в боя се използват юмруци, удари с лакти, ритници с крака и колене. Тази многовековна традиция води началото си от военното обучение.

Курсове по готварство

Не напразно тайландската кухня е определяна като най-здравословната, най-разнообразната, най-вкусната и най-малко взискателната. Идеалната комбинация. Ето защо ви препоръчваме да се потопите в тази култура и да обогатите преживяването си с познания за тайландската кухня. Цената на 2-3-часов бърз курс варира от 700 до 1500 бата. Хубав завършек е фактът, че ще хапнете и приготвената храна заедно с останалите участници и ще установите още повече нови контакти.

Плажове

Нека не се лъжем. Плажовете са основната причина страната да бъде масово посещавана. Финият бял пясък с постепенно навлизане в морето, засенчен от палми, е подходящият релакс за тялото и душата. Добавете към това романтичен изгрев или залез (в зависимост от това от коя страна на крайбрежието се намирате) и ще се почувствате така, сякаш сте открили своя рай. Ако обаче обичате повече спокойствие и изолация, препоръчваме ви някой от многото по-малко посещавани от туристите острови. В Тайланд има много такива, от които можете да избирате.

Националните паркове на Тайланд

В Тайланд обаче има и няколко национални парка, които определено си заслужава да посетите. По-специално източната част на страната, близо до границата с Лаос, е по-слабо посещавана от туристите част. Именно тук ще откриете съкровища като националните паркове Фу Крадунг и Фу Руа с уникална флора и фауна и приятно прохладен климат (което винаги е добре дошло за разлика от екзотичните горещини в южната част на Тайланд).

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.