Интернет и гнезда в Тайланд

Тайланд

Ще имате ли нужда от адаптер за електрически контакти, когато пътувате до Тайланд? И каква е наличността на интернет и wi-fi мрежи?

Резервирайте хотел в Тайланд с отстъпка

Електричество и контакти

Тайланд е доста необичайна страна в това отношение, тъй като използва няколко вида контакти и щепсели.

Най-разпространени са щепселите тип А и В, по-рядко се използват щепселите тип С, а най-рядко - тип О.

Ако пътувате до Тайланд от Европа, препоръчваме ви да си вземете адаптер. Въпреки това можете да си купите адаптер в туристическите центрове в цял Тайланд.

  • Контакти - A, B, по-рядко C, O
  • Напрежение - 220 V
  • Честота - 50 Hz

Интернет

Тайланд е буквално рай за дигиталните номади. Тук няма проблем с интернет, както директно в местата за настаняване, така и в ресторантите/кафенетата. Дори във влаковете и автобусите (избрани компании) има интернет.

Simkarta

Препоръчително е да си купите симкарта веднага след пристигането си на летището на някой от щандовете на телекомуникационните компании. Има няколко пакета за туристи в зависимост от продължителността на престоя (от един ден до един месец) с лимит на данните. Цените им варират от 100 бата до над 1000 бата.

Можете да избирате измежду оператори като Happy by DTAC's, TrueMove, AIS. Пример за цени и пакети:

  • 7 дни с 3 GB за 300 хил,
  • 10 дни с 4 GB за 450 хил,
  • 15-дневен с 5,5 GB за 600 хил,
  • 30-дневен с 10,5 GB за 850 хил.

Ако не искате да се занимавате със закупуване на сим карта на място, купете предварително електронна сим карта само за интернет данни, например чрез airalo.com.

Купете тайландска електронна SIM карта в airalo.com

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.